26 / 04 / 2024

Ofis kiralamaları 2020

Ofis kiralamaları 2020

Cushman & Wakefield Türkiye Pazar Analizleri Raporu gayrimenkul sektöründe ilginç verileri ortaya koydu. Rapora göre, 2019 yılının 3'ncü çeyreğinde 2018'e göre ofis kiralamaları yüzde 62,05 oranında arttı...

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

İş dünyasında kriterler değişiyor! Herkes bu sisteme yöneliyor! Daha az maliyetli ve hızlı!

İş dünyası, koronavirüs pandemisiyle başlayan ve kira artışlarıyla süren sürecten sonra ofis maliyetlerini azaltarak daha ekonomik ve hızlı çözümler sunan hazır ofis kiralamalarını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Ofis kiralamalarında yeni dönem!

Pandemi sonrasında normalleşme sürecinin başlamasıyla ofise dönüş kademeli olarak gerçekleşiyor. Karma çalışma sisteminin hayata geçtiği şu günlerde kiralamalarda bu plana göre yapılıyor. 

Ofis sektörü hareketlendi!

Ofis ve iş yeri inşaatı için alınan ruhsat sayısı Kovid-19 salgınına rağmen artış gösterdi. Ocak-haziran döneminde ruhsat verilen ofislerin yüzölçümü 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 108 yükseldi ve 1.2 milyon metrekareyi geçti.

Pandemi ofis kiralamalarını nasıl etkiledi? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ofis kiralamalarını da olumsuz etkiledi. Yapılan araştırmalara göre; ofis pazarına arz azalırken kiralamalar da düşüş yaşandı. 

İstanbul'un en pahalı ofis kirası Levent'te!

PROPIN İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 4. Çeyrek 2020 Raporu yayımlandı. Rapora göre; İstanbul'da 2020 dördüncü çeyrek dönemde talep edilen en yüksek kira rakamının 30 ABD Doları/metrekare/ay (yaklaşık 236 TL/metrekare/ay) olduğu belirlendi.

En pahalı ofis kirası bu ilçede!

Cushman & Wakefield Türkiye Pazar Analizleri 2020 Yıl Sonu raporunu yayınladı. Rapora göre, 2020 son çeyrekte kiralama anlaşmaları bir önceki çeyreğe ve yıla göre düşüş eğilimine gösterirken, ofis kiraları metrekare başına 170 ile en yüksek İstanbul Levent'te gerçekleşti.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.12 milyon metrekare!

Pamir&Soyuer 2020 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2020 3. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.12 milyon metrekareye yükseldi...

Sümerpark AVM ve Skycity Ofis 2020 yılı değerleme raporu!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Sümerpark AVM ve Skycity Ofis 2020 yılı değerleme raporu yayınlandı.

Akasya Ofis 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akasya Ofis'e ilişkin değerleme raporunu yayınladı...

TSKB GYO Fındıklı Ofis Binası II 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Fındıklı Ofis Binası II'ye ait yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

TSKB GYO Fındıklı Ofis Binası I 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Fındıklı Ofis Binası I'e ait yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Doğuş D Ofis Maslak 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş'nun portföyünde yer alan "D Ofis Maslak" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Ofis kiralamaları 2020 Haberi

Ofis kiralamaları 2020

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman&Wakefield’ın her yıl hazırladığı "Türkiye Pazarı Analizleri Raporu"nu açıkladı.

Türkiye Pazarı Analizleri Raporu'na göre, 2019'un 3'ncü çeyreğinde bir önceki döneme göre ofis kiralamaları  yüzde 62,5 artış gösterdi. Türkiye’nin en pahalı ofislerine sahip bölgesiyse ofis metrekaresi 170 TL'ye çıkan Levent oldu. Sanal ofis, hazır ofis, coworking alanı, toplantı odaları gibi çeşitli çalışma alanları çözümleri sunan Servcorp, İstanbul’un en merkezi iki lokasyonu olarak sayılabilecek Levent Tekfen Tower ve Nişantaşı Orjin ofislerinde bir ofisin ihtiyacı olan tüm hizmetleri en iyi şekilde karşılayarak hizmet veriyor.

‘Kiralama oranlarının artışı ekonomide toparlanmanın işareti’

Servcorp’un Türkiye Direktörü Damla Özgönül, "Ofis kiralama özellikle İstanbul’un ticaret merkezlerinde yeni şirketlere fırsat tanımayacak kadar yükseldi. Şehrin merkezinden uzaklaşan girişimler ticaretin kalbinden de uzaklaşıyor. Servcorp olarak şehrin en değerli lokasyonlarında, bir...