25 / 04 / 2024

öğrenci evi almak mı kiralamak mı

öğrenci evi almak mı kiralamak mı

500 bin TL'ye kadar olan konut kredi faizi oranlarının kamu bankalarında aylık yüzde 0.99’a düşmesiyle beraber öğrenciler için kiralama yerine satın almanın ciddi bir alternatif haline geldi.

İçinde kiracı olan evi almak mantıklı mı? Şimdi konuta yatırım zamanı mı? Aman dikkat!

Konuta yatırım yapacak kişiler, bu yatırımın mantıklı olup olmadığını araştırırken; kiracılı ev satın alma konusu da merak ediliyor. 61,2 bin takipçili Piyasa Kurdu / Borsa, X sosyal medya hesabından konut yatırımı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi?

Evde bakım maaşı almak için başvuruda bulunanlar ya da bulunacak vatandaşlar, bazı detayları merak ediyor. Peki Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi? sorularının yanıtları!

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

Konut kredisinde flaş gelişme! Bankalar en düşük oranları belirledi

Hayalindeki evi almak için konut kredisine başvuracak vatandaşları yakından ilgilendiren Ekim ayına ait konut kredisi faizleri duyuruldu. Peki, en düşük konut kredisi faizi hangi bankada olacak? İşte ayrıntılar...

Evi üstüne almak için ne yapmalı?

Tapu devir işlemleri altında pek çok vatandaş aynı soruyu sormaktadır. Onlardan biri de Evi üstüne almak için ne yapmalı? sorusudur. İşte detaylar!

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!

Ev sahibinin ‘Evim pansiyon olarak kullanılıyor’ diye yaptığı şikayet üzerine üçü üniversiteli, biri öğretmen 4 kişinin kaldığı İstanbul Bahçelievler’de yer alan konut gece yarısı zabıta tarafından mühürlendi. 

Adana Çukurova'ya 5 yıldızlı öğrenci yurdu!

Adana Çukurova Belediyesi'nce inşa edilen 530 kişilik öğrenci yurdu tamamlanıyor. 'Öğrenci Evi' konsepti ile hayata geçirilen projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

İstanbul’da en yüksek konut aidatını bu ilçeler ödüyor!

Ev alırken sadece evi almak değil, masraflarını da bilmek gerekiyor. Özellikle sitelerde çok yüksek olan konut aidatları pandemi sürecinde yüzde 10 azalsa da bazı bölgelerde hiç değişmedi. 

öğrenci evi almak mı kiralamak mı Haberi

öğrenci evi almak mı kiralamak mı

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması kiralık konut piyasasını da canlandırdı. ‘Ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, canlanan kiralık öğrenci evi piyasasını yorumladı. Tapucom verilerine* göre, öğrenciler en çok 1.000 - 1.500 liralık konutları kiralama eğiliminde. 500 bin liraya kadar olan konut kredi faizi oranlarının kamu bankalarında aylık yüzde 0.99’a düşmesiyle birlikte öğrenciler için kiralama yerine satın almanın ciddi bir alternatif haline geldiğini belirten Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, “Bir öğrenci 4 yıllık lisans eğitimi boyunca kiraya bir ev satın alacak tutarda para harcıyor. Yeni faiz oranlarında bu kira tutarlarına yakın taksitlerle konut satın almak mümkün” dedi.

Tapucom verilerine göre öğrenciler ortalama 1.000 - 1.500 TL’lik konutları kiralıyor. Öğrencilerin lisans eğitimi için...