25 / 04 / 2024

Oktay Çolpan imar planı

Oktay Çolpan imar planı

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Çolpan'ın o açıklamaları...

Çorlu Belediyesi’nden halka usulsüz arsa satışı uyarısı!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, halkı usulsüz arsa satışı konusunda uyardı. Önerler, Şahpaz ve Maksutlu Mahallelerinde ortaya çıkan tacirlerin arsa niteliği taşımayan vasıfsız araziler üzerinde geçersiz çizimler yaptığı ortaya çıktı. 

İmar değeri artışlarından kamu pay alacak!

11. Kalkınma Planı’nda önceliklerinden birinin yurtiçi tasarrufları arttırmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Konut alımlarının cazibesi azaltılacak, imar değeri artışlarından kamu pay alacak” dedi.

Arsa simsarlarına karşı dikkat edin!

Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, arsa simsarlarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Hisseli parsel satışında mağdur olmayın!

Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, hisseli satışlar ile ilgili yapılan incelemelerde, parsellerin 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında söz konusu taşınmazların tarımsal alan olarak belirlendiğini söyledi.

Çorlu Belediye Başkanı Oktay Çolpan'dan imar barışı uyarısı!

Tekirdağ Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar Barışı kapsamında uygulanacak Yapı Kayıt Belgesi başvurularının 31 Aralık 2018 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

İmar Barışı başvurularında sona yaklaşıldı!

Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar Barışı başvuru süresinin 31 Ekim Çarşamba günü sona ereceğini belirtti.

Oktay Çolpan'dan yeni imar planı açıklaması!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Çolpan'ın o açıklamaları...

Kumluca Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyeleri seçti!

Kumluca Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda verilen kararla imar komisyonu üyeliklerine ve Ali Kurşunlu, Sait Kaya, Şefik Durdaş, Feride Salur ve Ramazan Oktay ise plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine seçildi.

TOKİ'nin Çorlu'da imar planı değişikliği askıda!

TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan ve Çorlu'da 104 parseli kapsayan imar planı değişiklikleri Çorlu Belediyesi'nde askıya çıkarıldı. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

100. Yıl Sanayi Sitesi çevre düzenlemesi inşaatı başladı!

100. Yıl Sanayi Sitesi Asfalt Yapımı ve Çevre Düzenlenmesi İnşaatı Temel Atma Töreni yapıldı. Yeni Sanayi Sitesi Yeni Salon’da yapılan törende Fen işleri Daire Başkanı Oktay Çolpan konuşma yaptı..

Oktay Kaynarca'nın Rumelihisarı'ndaki evi imara uygun!

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, Rumelihisarı'nda 4 yıl önce satın aldığı ev nedeniyle "imar kirliliğine neden olmak"tan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti...

Esenyurt imar sorunu Eylül ayına kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı Kadıköy-Kartal metrosu açılışı nedeniyle Eylül ayına ertelendi... Esenyurt'un imar sorunu Eylül'e kaldı...

Erdoğan Bayraktar, Ege kıyılarındaki imar düzenini açıklayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bodrum Kaymakamlığı'nda düzenlenecek basın toplantısında Muğla - Bodrum kıyıları, genel itibariyle Ege kıyılarındaki, imar düzeni ile ilgili açıklama yapacak

Oktay Çolpan imar planı Haberi

Oktay Çolpan imar planı

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklamalar: 


"03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı resmi gazetede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği yayımlanmıştır. 


Yönetmeliğin geçici 3. Maddesinde; 

GEÇİCİ MADDE 3- (1) 22/5/2014 tarihinden önce yapı ruhsatı almaya yönelik olarak işlemlere başlanılmış olan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce veya sonra yapılan yapı ruhsatı başvuruları, 01/10/2017 tarihine kadar sonuçlandırılmak kaydıyla, başvuru sahiplerinin talebine bağlı olarak, ilgili işlem tarihinde yürürlük olan Yönetmeliğinin 30/5/2013 tarihi ve sonrasında yürürlükte olan hükümlerine göre neticelendirilir. Ancak bu madde hiçbir şekilde bu Yönetmelik hükümlerinin karma kullanımı ve yapının planla belirlenen kat adedini artırmak amacıyla uygulanamaz ve bu amaçla yapı ruhsatı düzenlenemez. 


Denildiği için eski...