27 / 04 / 2024

olimpiyatköy metrosu durakları

olimpiyatköy metrosu durakları

15 Haziran' da hizmete giren Olimpiyatköy metrosu ile İstanbullular Esenler Otogar' dan Başakşehir' e 30 dakikada, Başakşehir' den Atatürk Havalimanı’ na ise 50 dakikada ulaşabiliyor...

İstanbullulara müjde: Bakırköy-Kirazlı Metrosu Şubat sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun Şubat sonunda açılacağını belirtti. Peki Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nda hangi duraklar var? 

Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Havalimanı metrosu durakları belli oldu mu?

Havalimanı metrosuna dair vatandaşlar sorular sormaya başladı. Ülkenin en hızlı metrosunun kullanılacağı hattın açılışı 22 Ocak 2023 Pazar günü yapıldı. İşte bu konuda merak edilenler!

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu bir yıla yakındır sadece imza bekliyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Konya Metrosu 4,5 yıldan önce tamamlanacak!

Konya'nın en büyük devlet yatırımı olan Konya Metrosu Projesi’nin önemini ve şehre kazandırdıklarını anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Metro ile birlikte Konya dünyaca metrosu olan şehirler arasına yükselecek'' dedi.

Mersin Metrosu için ilk kazma bu yıl vurulacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in 2019 yılı yatırım programında açıkladığı Mersin Metrosu projesi için ilk kazma bu yıl vurulacak.

Konya metrosu 4 yılda tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesince yapılacak ve 7,5 milyar liraya mal olacak Konya metrosu 4 yıl sonra hizmet vermeye hazır hale gelecek...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Buca Metrosu tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili tartışmalar devam etti.

Sancaktepe-Sultanbeyli metrosu yıldırım hızıyla bitirilecek!

AK Parti (İBB) Başkan adayı Yıldırım Türkiye’nin en büyük hastanesinin Sancaktepe’ye yapılacağını ve Sancaktepe-Sultanbeyli metrosu yıldırım hızıyla bitirileceğini müjdeledi...

Yüksek hızlı trenin saat ve durakları değişti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,  yüksek hızlı tren saat ve duraklarında bazı değişiklikler yapıldığını açıkladı. 

Mersin Metrosu'nun inşaatı yıl içinde başlayacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin ulaşımına yeni bir vizyon katacak olan Mersin Metrosu’nu tanıttı.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı nereden geçecek?

2020 yılında hizmete alınması planlanan Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı’nın devamı niteliğinde inşa ediliyor...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul'un en yoğun metro hattı olacak olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 2. etabını bugün açacak

olimpiyatköy metrosu durakları Haberi

olimpiyatköy metrosu durakları


İstanbul’da 15 Haziran'da hizmete giren Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metrosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde iktidar ve muhalefet partisinin ortak teklifiyle 1 Kasım 2013 tarihine kadar yüzde 50 indirimle yolcu taşıyor. 


İstanbul’un trafik sorunun çözümüne büyük katkı sunan ve İstanbul’un Avrupa Yakası'nda hayata geçirilen en önemli ulaşım sistemlerinden biri olan Olimpiyatköy metrosunda vatandaşlar, ilk yolculuğu Bağcılar’dan Başakşehir yönüne yaptı.


Olimpiyatköy metrosunun 21,7 kilometrelik hattı, Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes, Esenler ve Otogar istasyonlarından oluşuyor. Saatte 111 bin yolcu taşınabilen yeni metro hattıyla İstanbullular Esenler Otogar'dan Başakşehir'e 30 dakikada, Başakşehir'den  Atatürk Havalimanı’na ise 50 dakikada ulaşabiliyor.


Her istasyonda yürüyen merpen ve asansörlerin bulunduğu Olimpiyatköy metrosu 16 istasyondan oluşuyor. Olimpiyatköy metrosunda 180 metrelik...