29 / 03 / 2024

Olimpiyatköy metrosu!

Olimpiyatköy metrosu!

15 Haziran' da hizmete giren Olimpiyatköy metrosu ile İstanbullular Esenler Otogar' dan Başakşehir' e 30 dakikada, Başakşehir' den Atatürk Havalimanı’ na ise 50 dakikada ulaşabiliyor...




İstanbul’da 15 Haziran'da hizmete giren Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metrosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde iktidar ve muhalefet partisinin ortak teklifiyle 1 Kasım 2013 tarihine kadar yüzde 50 indirimle yolcu taşıyor. 


İstanbul’un trafik sorunun çözümüne büyük katkı sunan ve İstanbul’un Avrupa Yakası'nda hayata geçirilen en önemli ulaşım sistemlerinden biri olan Olimpiyatköy metrosunda vatandaşlar, ilk yolculuğu Bağcılar’dan Başakşehir yönüne yaptı.


Olimpiyatköy metrosunun 21,7 kilometrelik hattı, Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes, Esenler ve Otogar istasyonlarından oluşuyor. Saatte 111 bin yolcu taşınabilen yeni metro hattıyla İstanbullular Esenler Otogar'dan Başakşehir'e 30 dakikada, Başakşehir'den  Atatürk Havalimanı’na ise 50 dakikada ulaşabiliyor.


Her istasyonda yürüyen merpen ve asansörlerin bulunduğu Olimpiyatköy metrosu 16 istasyondan oluşuyor. Olimpiyatköy metrosunda 180 metrelik istasyonlara uygun 8'li trenler kullanılıyor.


Olimpiyatköy metrosunda, her istasyon farklı renkte tasarlandı. Metrokent Sarı, Başkkonutları Açık Sarı, Siteler Kırmızı, Turgut Özal Lila, İkitelli Sanayi Mor, İstoç Turuncu, Mahmutbey Koyu Yeşil, Yeni Mahalle Koyu Mor, Kirazlı Bordo, Ziya Gökalp Beyaz, Olimpiyat İstasyonu ise Mavi renk.



Topkapı Habibler Tramvay Hattı!
İstanbul'da metro projeleri!
Havalimanı Aksaray metro hattı!
Piyer Loti teleferik!
Üsküdar Sancaktepe metrosu!
Şişhane - Hacıosman Metro Hattı durakları!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön