29 / 03 / 2024

Ömer Koç müze inşa ediyor

Ömer Koç müze inşa ediyor

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Mustafa Koç’un hayatını kaybetmesinin ardından Koç Holding yönetiminin başına geçen Ömer Koç'u anlattı. Koç, Dolapdere'deki değerlerli arazisine şahane bir müze inşa ediyor.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Kocaeli'de Astsubay Ömer Halisdemir için müze inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Astsubay Ömer Halisdemir için memleketinde müze inşa edilecek. Projenin ihalesi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılışa hazır!

Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Yerleşkesi içinde yapımı tamamlanan ve yarın resmi açılışı gerçekleştirilecek olan müze ve kütüphanede Kayseri'deki gazetecilerle bir araya geldi.

Ömer Koç Dolapdere'deki arazisine müze inşa ediyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Mustafa Koç’un hayatını kaybetmesinin ardından Koç Holding yönetiminin başına geçen Ömer Koç'u anlattı. Koç, Dolapdere'deki değerlerli arazisine şahane bir müze inşa ediyor.

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi 19 Şubat'ta açılıyor!

Polat ve Piyalepaşa İstanbul sponsorluğunda, Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen “Geçmişten Günümüze Piyalepaşa” Sergisi kapılarını açıyor.Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilecek sergi 19 Şubat Perşembe günü açılacak.

Vehbi Koç Vakfı'ndan Dolapdere'ye 20 bin metrekarelik müze!

Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı büyük müze projesi hakkında da kısa bilgi veren Mustafa Koç, “20 bin metrekarelik büyük bir müze olacak. Yeri Dolapdere’de. Açık yarışma ile mimarlık firması seçildi. İnşaata başladık." dedi.

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi açıldı!

Diyarbakır'da restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan tarihi İçkale Müze Kompleksinin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Ömer Koç müze inşa ediyor Haberi

Ömer Koç müze inşa ediyor

Sevgili Mustafa Koç’un kaybından sonra Ömer Koç, holdingin başına geçince herkes bir Ömer Koç yazısı yazdı. Yazmayı düşündüklerimin bir bölümünü geçen hafta Murat Bardakçı kaleme aldı. Ömer Koç Türkiye’deki önemli sanatseverlerden biridir ve çok ciddi bir koleksiyonerdir. Bana göre Ömer Koç’un bir başka farkı daha var.




Ömer Koç, yıllar önce Beyoğlu’da ARter isminde bir galeri açarak Türkiye’nin modern sanatına çok farklı bir katkı sunmaya başlamıştı. Daha da güzeli ise Dolapdere’de şahane bir Modern Sanatlar Müzesi yapıyor. Pek çok koleksiyoner zenginimiz “Devlet bana bina versin, ben de koleksiyonumu sergileyeyim” kafasında iken, Ömer Koç kendi imkânları ile ailesine ait çok değerli...