25 / 04 / 2024

Ömer Koç Dolapdere'deki arazisine müze inşa ediyor!

Ömer Koç Dolapdere'deki arazisine müze inşa ediyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Mustafa Koç’un hayatını kaybetmesinin ardından Koç Holding yönetiminin başına geçen Ömer Koç'u anlattı. Koç, Dolapdere'deki değerlerli arazisine şahane bir müze inşa ediyor.



Sevgili Mustafa Koç’un kaybından sonra Ömer Koç, holdingin başına geçince herkes bir Ömer Koç yazısı yazdı. Yazmayı düşündüklerimin bir bölümünü geçen hafta Murat Bardakçı kaleme aldı. Ömer Koç Türkiye’deki önemli sanatseverlerden biridir ve çok ciddi bir koleksiyonerdir. Bana göre Ömer Koç’un bir başka farkı daha var.


Ömer Koç Dolapdere deki arazisine müze inşa ediyor!


Ömer Koç, yıllar önce Beyoğlu’da ARter isminde bir galeri açarak Türkiye’nin modern sanatına çok farklı bir katkı sunmaya başlamıştı. Daha da güzeli ise Dolapdere’de şahane bir Modern Sanatlar Müzesi yapıyor. Pek çok koleksiyoner zenginimiz “Devlet bana bina versin, ben de koleksiyonumu sergileyeyim” kafasında iken, Ömer Koç kendi imkânları ile ailesine ait çok değerli bir araziye, daha önce Oto Koç’un bulunduğu binanın yerine şahane bir bina yapıyor. Ben kendi adıma müzeden çok umutluyum.




Fatih ALTAYLI/Habertürk


Geri Dön