19 / 04 / 2024

Ön ödemeli gayrimenkul satışlarındaki sorunlar

Ön ödemeli gayrimenkul satışlarındaki sorunlar

TBMM Dilekçe Komisyonu, ön ödemeli gayrimenkul satışlarda yaşanan sorunlar için kurulan alt komisyon raporunu onayladı.

Ön ödemeli gayrimenkul satışlarındaki sorunlar için kurulan Meclis Alt Komisyonu toplandı!

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde yer alan Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı.

Aydın Dengiz Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Dengiz Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Dengiz tarafından kuruldu.

Nüve Gayrimenkul Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nüve Gayrimenkul Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Emin Akdemir tarafından kuruldu.

Dama Altın Proje Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dama Altın Proje Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Sert tarafından kuruldu.

Nım Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nım Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Azad Okay tarafından kuruldu.

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Hosseın Ghaseranı ve Rıdvan Yel ortaklığında kuruldu.

Ön ödemeli konut satışlarında şok! En çok ceza kesilen alan oldu!

Ticaret Bakanlığı tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde geçtiğimiz sene 85 firma için yaklaşık 125 milyon TL idari para cezası uygulandı ve en çok cezanın ön ödemeli konut satışında ve abonelik sözleşmelerinde uygulandığı ifade edildi.

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Konut satışlarına yeni düzenleme! Ön ödemeli satışlarda teslimler gecikmeyecek!

Ön ödemeli şekilde satışı yapılan konutların sözleşmede belirtilen zamanda tüketicilere teslimi zorunlu tutulması amacıyla hazırlanan yeni yasa teklifi meclise sunuldu. Bu kapsamda tüketicilerin konut teslimlerinde mağdur olmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Teminat sağlamayan ön ödemeli konut satışlarına ceza geliyor!

Otuz adet ve üzeri konut ve inşaat projelerinde, bina tamamlama sigortası ya da teminat sağlamayan ön ödemeli konut satış sözleşmesiyle konut veya devre tatil satışı gerçekleştiren satıcılara da 1 milyon 557 bin 139 TL idari para cezası uygulanacak.

Konut satışlarına yeni düzenleme!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine de taşındı ve ön ödemeli gayrimenkul satışlarında meydana gelen sorunların araştırılması ve alınabilecek tedbirlerin tespit edilmesi için kurulan alt komisyon raporunu tamamladı.

Ön ödemeli gayrimenkul satışlarındaki sorunlar Haberi

Ön ödemeli gayrimenkul satışlarındaki sorunlar

TBMM Dilekçe Komisyonu, ön ödemeli gayrimenkul satışlarında meydana gelen problemleri tespit etmek alınabilecek önlemleri belirlemek için bünyesinde kurulan alt komisyonun raporunu onayladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TBMM Dilekçe Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır önderliğinde bir araya geldi.

 

Komisyonda Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu raporu ele alındı.



Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, komisyonun ilgili tarafların da katılımıyla altı toplantı gerçekleştirdiğini 7 Temmuz'daki son toplantılarında komisyon raporunu onayladıklarını 9 Temmuz'da TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına sunduklarını dile getirdi.

Konuşmalar sonrasında Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu raporu onayladı.

Ön ödemeli...