25 / 04 / 2024

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...



TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi uyarınca, ön ödemeli devre tatil satışı yasaklanıyor. 

Anadolu Ajansı'danın aktardığına göre, söz konusu devre tatile konu gayrimenkulün hayata geçirileceği arsa için yapı ruhsatı alınmadan tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapanlar, tüketicilerle mülkiyet payına bağlı ayni hak sağlayan devre tatil sözleşmesi kuranlar, kurulmasına aracılık edenler ile kooperatif ya da ticaret şirketi ortaklığı veya dernek ya da vakıf üyeliği suretiyle devre tatil hakkı tanıyanlar ile bu işleme aracılık edenler, söz konusu devre tatile konu mal üzerinde ayni hak sahibi olmadığı durumda devre tatil satışı yapanlar hakkında 3 seneden 6 seneye kadar hapis cezası uygulanacak.

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

Üretici veya ithalatçılar, ürettikleri veya ithal ettikleri mallar için belirlenen kullanım ömrü süresince satış sonrası bakım ve onarım hizmetlerini sağlamak zorunda olacak. Buna aykırı davranan üretici ve ithalatçılar hakkında; satış sonrası hizmet yeterlilik belgesinin alınmaması durumunda 315 bin lira, satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi alındıktan sonra asgari servis istasyonu sayısının sağlanamadığı durumlarda eksik kalan her bir servis istasyonu için 35 bin lira; servis istasyonlarında tespit edilen eksiklik ve aykırılıklarla ilgili olarak her bir servis istasyonu için 5 bin lira idari para cezası uygulanacak.

Peki söz konusu kanun teklifinde hangi maddeler yer alıyor? işte ön ödemeli devre tatil sözleşmesi ile ilgili detaylar...


Geri Dön