26 / 04 / 2024

önalım hakkı hangi durumlarda olur

önalım hakkı hangi durumlarda olur

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilme işlemi olarak tanımlanabiliyor. Trampa işleminde mallar üzerinde eşitlik aranmıyor. Peki, takas yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi, Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Peki, Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte detaylar...

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapılan değerlendirme kapsamında, ücretsiz ulaşımda yeni karar uygulamaya alındığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak? 

Kasım ayının gelmesiyle birlikte indirim kampanyaları peş peşe açıklandı. Peki, Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak?

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Ayça Gökalp kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? İnfo Yatırım’da hangi görevi yürütüyor?

Ayça Gökalp ne zaman ve hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi bankada üst düzey yönetici pozisyonunda görev aldı? İnfo Yatırım’da hangi alanda çalışıyor? İşte Ayça Gökalp ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Evde bakım maaşı hangi illerde yatırıldı? Sizin de hesabınıza 4 bin 336 TL yatmış olabilir, hemen kontrol edin!

Evde bakım maaşı hangi illerde yatırıldı? Sizin de hesabınıza 4 bin 336 TL yatmış olabilir, hemen kontrol edin...

Evde bakım paraları hangi illerde yattı? İşte hesaplara 4 bin 336 TL yatırılan iller listesi! Hemen bakın!

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen evde bakım paraları hangi illerde yattı? Hesaplara 4 bin 336 TL yatırılan iller listesi haberimizde yer alıyor. Hemen bakın! 

Ev sahibi olanlar dikkat! 3 ay süre tanındı

Tapu sahipleri dikkat. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM)'nde yer alan tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmaları başlatılıyor. Önalım hakkı sahibi paydaşlara gayrimenkul alıcısı tarafından satışın bildirilmesi durumunda önalım davasının açılması gerekiyor. İşte tüm ayrıntılar...

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir?

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir, evde bakım maaşı kimlere verilir? bu soruların yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Zamlı evde bakım maaşları hesaplara yatıyor! Evde bakım maaşı hangi illerde yattı? Şimdi zamlı yeni maaşlara bakın!

'20 Ağustos evde bakım maaşları yattı mı?, Evde bakım maaşı hangi gün ödenecek?' sorularının yanıtları merak ediliyor. Peki Ağustos ayı evde bakım maaşı yatırıldı mı? Zamlı evde bakım maaşı kaç TL oldu? İşte ayrıntılar...

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

önalım hakkı hangi durumlarda olur Haberi

önalım hakkı hangi durumlarda olur

Takas yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?

Trampa edilen mallar arasında eşitlik olmaması halinde aradaki fark bir miktar para ile kapatılabiliyor. Tapu sicil müdürlüğünün trampada değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi bulunmuyor. 


Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların da trampa işlemi yapılabiliyor. Peki, takas yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?


Önalım hakkı, hak sahibi olunan taşınmaz malın satılması halinde onu diğer alıcılar karşısında öncelikle satın alabilme olarak karşımıza çıkıyor. 


Önalım hakkına hukuki olarak şuf'a hakkı da deniyor.  Kanuni ve akdi olmak üzere iki türlü önalım hakkı yani şuf'a hakkı bulunuyor.


Önalım hakkı sadece bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen ve ya kısmen üçüncü kişiye satması halinde, diğer paydaşların kullandığı bir hak olarak biliniyor. 


Hibe ve takas hukuki işlemleri satış olmadıklarından bunlara karşı önalım hakkı...