25 / 04 / 2024

ora avm garanti bankası

ora avm garanti bankası

Ora İstanbul Alışveriş Merkezi’ne 285 milyon euro kredi veren Ziraat, şirket zor duruma düşünce krediyi tahsil edemedi

Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme'nin iflas kararı kaldırıldı!

Ziraat Bankası'ndan 2010 yılında alınan 285 milyon euroluk kredi ile uzun süre gündemde olan İstanbul Bayrampaşa’daki Ora AVM’yi inşa eden şirket için verilen iflas kararı bozuldu.

Ora AVM için flaş iddia!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada 2010'da Ora AVM’ye aktarılan 270 milyon Euro’luk batık kredi için “Siyaset falan, birtakım şeyleri sokmuşlar” diyerek, kredinin verilmesinde dönemin siyasetçilerinin etkili olduğunu iddia etti.

Ora AVM satışa çıkarılacak mı?

İstanbul Bayrampaşa’da 400 milyon dolarlık yatırımla yükselen Ora AVM, sadece bir yıl sonra iflas ile kapandı. Peki, Ora AVM satışa çıkarılacak mı?

Ora AVM'ye Ziraat Bankası'nın verdiği kredi mecliste!

CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, iflas kararı verilen Ora AVM'ye Ziraat Bankası'nın yapmış olduğu kredi desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu..

ORA AVM için iflas kararı çıktı!

Bayrampaşa'da yer alan Ora AVM iflas etti. 250 mağaza ve otelin bulunduğu AVM’nin toplam borcu 1 milyar 590 milyon lira.

ORA AVM Çinli tekstilcilerin mi oluyor?

Abdulkadir AVCI Alışveriş Merkezi furyasında İstanbul'da iddialı bir yatırımla yükselen, ve borçlan yüzünden iflas edilerek bankaların elinde kalan ünlü ORA AVM Ziraat Bankası aracılığı ve Körfez Fonu üzerinden Çinli'lerin eline geçiyor.

Ora AVM Çinli yatırımcılara kiraya mı verilecek?

İstanbul Bayrampaşa’daki batık alışveriş merkezi (AVM) Ora’nın Körfez Bölgesi’nden bir fona satılıp Çinlilere kiralanacağı haberi tekstil ve perakende dünyasını ayağa kaldırdı.

Ora AVM Çinliler'e mi satılıyor?

Alışveriş Merkezi furyasında İstanbul'da iddialı bir yatırımla yükselen, ve borçları yüzünden iflas edilerek bankaların elinde kalan ünlü ORA AVM Ziraat Bankası aracılğı ve Körfez Fonu üzerinden Çinli'lerin eline geçiyor.

Tekstilciler Ora AVM'ye talip oldu!

Ziraat Bankası’nın 270 milyon Euro kredi kullandırdığı Ora AVM’yi Çinlilere kiralayıp kurtarma planı tekstil sektörünü telaşlandırdı. Sektör temsilcileri “Ora’yı biz kiralayalım” dedi.

Körfez fonu Bayrampaşa’daki Ora AVM'ye talip oldu!

Ziraat Bankası’nın 270 milyon Euro kredisinin riske girdiği Ora AVM’ye bir Körfez fonunun talip olduğu, fonun da AVM’yi Çinlilere kiralayacağı öğrenildi. Ora AVM’nin 2016 yılı sonunda Outlet Center olarak açılacağı konuşuluyor.

Hayat Tepe projesinde teslime özel fırsatlar!

İstanbul 'un Bayrampaşa bölgesinde yer alan Özak GYO Hayat Tepe projesi ORA AVM ’nin yanı başında yükseliyor. Özak GYO girişimi ile yükselen Hayat Tepe projesinde teslime özel fırsatlar sunuluyor.

Ora AVM tekrar açılacak mı?

Kapalı gösteri merkezi, temalı park, otel, outlet, fuar ve sergi alanından oluşan Ora AVM, Ekim 2011'de açılmış, 1 yıl dolmadan kapanmıştı. 285 euro kredisini Ziraat Bankası'na tahsil edemeyen AVM'nin sene sonu tekrar açılması planlanıyor.

Ziraat Bankası, kredi verdiği batık Ora AVM için açıklama yaptı!

Ziraat Bankası’nın Kredi Politikaları’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Göğebakan, Ora AVM hakkında ilk kez konuştu. Göğebakan Ora AVM 'nin 1 milyon TL'lik borç için iflas ettiğini açıkladı..

ora avm garanti bankası Haberi

ora avm garanti bankası

Ziraat, batık krediyi resmen batık kredi olarak kayda geçirince BDDK’nın tahsili gecikmiş alacaklar kalemi bir haftada 568 milyon lira birden arttı


Ziraat Bankası, 2010’da verdiği 285 milyon euroluk krediyi tahsil edemedi. Banka batık krediyi ‘tahsili gecikmiş alacak’ olarak kayda geçirince BDDK’nın tahsili gecikmiş alacaklar kalemi bir haftada 568 milyon lira birden arttı. Bankanın toplam alacaklarının gecikme faiziyle birlikte 630 milyon lira olduğu ifade ediliyor. 


Bu skandal Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bir veri sayesinde ortaya çıktı. BDDK’nın haftalık interaktif bülteninde yer alan bilgilere göre 31 Ağustos 2012’de 5 milyar 41 milyon lira olan batık kredi miktarı sadece bir hafta sonra yani 7 Eylül 2012’de 5 milyar 609 milyon liraya yükseldi. Bu beklenmedik artış bankacılık kulislerini de...