27 / 04 / 2024

Ordu Merkez Cami restorasyon

Ordu Merkez Cami restorasyon

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami’deki restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Ordu Merkez Cami restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami'yi restore etti.

Tuzla Merkez'deki 12 bin metrekarelik rezerv yapı alanının 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez (Cami)Mahallesi Sınırı İçerisinde Bulunan Yaklaşık 1.20 Hektarlık Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ Ordu Merkez 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Ordu Merkez sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Ordu Merkez’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Ordu Merkez’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Ordu Merkez sosyal konut projesi

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Sivas'taki AVM'li camii inşaatı hakkında suç duyurusu yapıldı! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sivas Tarihi Kent Merkezi’nin dokusunda tahribata yol açacağı ve kent hafızasını onarılamaz şekilde değiştireceğini ileri sürerek Sivas Merkez Cami Alışveriş Merkezi inşaatı için suç duyurusu yaptı...

Londra Cambridge Merkez Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra'da Cambridge Merkez Cami açılışı gerçekleştirdi. Erdoğan, "Cambridge Cami 5272 metrekare, bin 300 kişilik kapasiteye sahip. Çevre hassasiyeti, güneş panelleri ile Avrupa'nın ilk çevre dostu camisidir" diye konuştu.

Ordu Merkez TOKİ son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ordu Merkez projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Ordu 2019 başvuruları yarın sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ordu Merkez projesi için başvuru dönemi yarın sona eriyor.

Ordu Gülyalı Merkez Cami açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Ordu Gülyalı Merkez Cami hizmete açıldı

Barbaros Merkez Camii hizmete açıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Barbaros Mahallesi Merkez Cami gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

TOKİ Ordu 2019 başvuruları 25 Kasım'da sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ordu Merkez 2019 projesi için başvuru dönemi 25 Kasım'da sona eriyor.

Ordu Merkez Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami’deki restorasyon çalışmalarını tamamladı.

TOKİ Ordu Merkez 2019 başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ordu Merkez projesi için başvurular yarın itibariyle başlıyor.

Ordu Merkez Cami restorasyon Haberi

Ordu Merkez Cami restorasyon

Ordu’nun saklı kalmış tarihini gün yüzüne çıkararak yatırımların öncüsü olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1890-1900 yıllarında Gülyalı ilçesi Kestane Mahallesi’nde kesme taştan iki katlı olarak inşa edilen Merkez Cami’nde restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, aslına uygun olarak onarılan cami, kısa zaman içerisinde ibadete açılacak.

KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK KABUL EDİLİYOR

Ordu Kestane Mahallesi’nde kültür varlığı olarak kabul edilen tarihi caminin restorasyon çalışmaları kapsamında zemin ve tavan döşemeleri, mahfil ve mahfil merpeni, minber, kürsü, çatı, son cemaat yeri, hazire ve cami duvarları da yenilendi. Merkez Cami çevresi ve avlusuna andezit taş döşeme ve zemin yağmur tahliye kanalları uygulandı. Kullanılan ahşap malzemenin 1. Sınıf sert ağaç malzemeden seçildiği restorasyon işi dahilinde tüm ahşap sistemin temizlik, onarım ve yenileme işlemleri tamamlanarak, şeffaf renkte ahşap...