26 / 04 / 2024

ordu Topçam Tüneli

ordu Topçam Tüneli

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında bulunan ve en zorlu etabı olarak bilinen Topçam Tüneli trafiğe açıldı. Otoyol etabı ile güzergahtan geçişi 20 dakikadan 1 dakikaya düşecek.

Mısır ordusu Gazze sınırındaki 9 tüneli yıktı!

Mısır ordusu, Kuzey Sina bölgesinin Gazze sınırında bulunan 9 tüneli yıktı. Ordu Sözcüsü Albay Temir er-Rifai, yazılı açıklama yayınladı.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun en zorlu etabı ulaşıma açıldı!

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında bulunan ve en zorlu etabı olarak bilinen Topçam Tüneli trafiğe açıldı. Otoyol etabı ile güzergahtan geçişi 20 dakikadan 1 dakikaya düşecek.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Büyükyalı: Avrasya Tüneli'ne en yakın proje!

Özak GYO, Ziylan Grup, Yenigün İnşaat ortaklığında, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, Kazlıçeşme sahil yolunda, Avrasya Tüneli’ne en yakın yeni yaşam alanı olarak dikkat çekiyor. T

Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'nin hizmet vereceği tarihi açıkladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'nin açılış töreni nedeniyle kurulan ekipmanların kaldırılacağını belirterek, "Onların bakımı yapıldıktan sonra yarın öğleden sonra hizmet vermeye başlayacak. Sabah 07.00 akşam 21.00 saatleri arasında hizmet verecek." dedi.

OSKİ'den Ordu Topçam'a yatırım atağı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Ordu ilinin dört bir köşesinde sürdürdüğü yatırım faaliyetlerine Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi’nde devam ediyor.

Avrasya Tüneli'ndeki kazayla ilgili açıklama!

Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ, bir işçinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği Üsküdar'daki olayın Avrasya Tüneli Projesi'nde meydana gelmediğini bildirdi.

5 bin 909 metrelik Eğribel Tüneli'nin temeli atıldı!

Ordu Havaalanı’nın hizmete açılacağı müjdesini vererek, Giresun’u Akdeniz’e bağlayacak 5 bin 909 metre uzunluğundaki Eğribel Tüneli’nin de temelinin atıldığını söyledi.

Avrasya Tüneli kavşak çalışması bu akşam başlıyor!

Metro inşaatlarının hızla ilerlediği İstanbul'da iki yakayı denizin altında ikinci kez birbirine bağlayacak tüp geçiş Avrasya Tüneli'nde son adımlar atılıyor. Avrasya Tüneli kavşak çalışması bu gece Samatya Kavşağı’nda başlayacak. İşte detaylar...

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak!

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak. Türkiye-Irak arasındaki geçişi kolaylaştıracak tünel tamamlanıyor. 3,6 km'lik tünelle Irak-Türkiye ticareti 2015’te çok daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017 ’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olarak belirlendi.

Ovit Tüneli'nde 12 bin 100 metre aşıldı!

Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki Ovit Dağı' nda yapımı süren Ovit Tüneli' nin 12 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı. İnşaatına 2012'de başlanan Ovit Tüneli' nin 2015 sonunda bitirilmesi hedefleniyor...

ordu Topçam Tüneli Haberi

ordu Topçam Tüneli

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan ve güzergahtan geçişi 20 dakikadan 1 dakikaya düşüren 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli ulaşıma açıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabı trafiğe açıldı.

Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Ordu etabında bulunan Topçam Tüneli'nin trafiğe açılmasından önce kurban kesildi.

Açılış programında konuşan Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, eski adıyla Dereyolu, şimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yaklaşık "148 yıllık hayal" olduğunu ifade etti. Gül, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Osmanlı padişahlarının da hayallerini süsleyen önemli projelerden olduğunu ifade etti. 

Hem Karadeniz hem de Akdeniz'deki 50 ili yakından ilgilendirdiğini söyleyen Gül, "Bu...