29 / 03 / 2024

Mısır ordusu Gazze sınırındaki 9 tüneli yıktı!

Mısır ordusu Gazze sınırındaki 9 tüneli yıktı!

Mısır ordusu, Kuzey Sina bölgesinin Gazze sınırında bulunan 9 tüneli yıktı. Ordu Sözcüsü Albay Temir er-Rifai, yazılı açıklama yayınladı.



Mısır ordusu, Kuzey Sina bölgesinin Gazze sınırında tespit edilmiş 9 tüneli yıktığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ordu Sözcüsü Albay Temir er-Rifai tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ordudaki mühendislik birimleri tarafından tespit edilen Mısır-Gazze sınırında kazılmış 9 tünel, Kuzey Sina Terörle Mücadele Birlikleri tarafından yıkıldığı kaydedildi.

Açıklamada söz konusu tünelleri "terör unsurlarının silah ve mühimmat taşımak için kullandıkları" belirtilerek, yıkım işleminin ne zaman tamamladığına dair bilgi verilmedi.  

Gazze sınırındaki tünelleri yıkmak için 2015 yılının Eylül aynından beri sınır boyunca kazılmış kanallara deniz suyu pompalayan Mısır ordusu, Şubat 2018'de de Kuzey Sina'da "bölgedeki terör unsurlarını yok etmek amacıyla" kara, hava ve deniz kuvvetlerinin katıldığı kapsamlı bir harekât başlatmıştı.

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminde, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka nedeniyle sınıra yüzlerce tünel kazılmıştı. Sayısının bin 200'den fazla olduğu konuşulan tünellerden Gazze tarafına yiyecek, giyecek ve inşaat malzemeleri taşınıyordu. 


Geri Dön