18 / 04 / 2024

orman arazisini işgal

orman arazisini işgal

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü'nün suç duyurusu üzerine Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı, Kemer Country'nin sahibi Kemer Yapı ve Turizm A.Ş. yöneticileri Ulvi Özdede, Rasim Esat Edin, Ahmet Şeci Edin, Seçim Üstündağ ve Fehmi Ercan Kefli hakkında, kesin kada

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Tarım ve Orman Bakanlığı, iş arayanlara büyük bir fırsat sunuyor: Personel alımları başladı!

Son haberlere göre, iş arayan bireyler internet üzerinde yayınlanan ilanlara büyük bir ilgi göstermektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da personel alımı yapacağı duyurulmuştur. Bu önemli fırsatla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiralanacak!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya vermek için ihale düzenliyor. İşte ihale detayları...

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

İşsizlerin dikkatine! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi ilanını yayımladı! İşte başvuru tarihi ve şartları

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapmaya kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda işçi alımı yapan Tarım ve Orman Bakanlığı ise farklı kadro için güncel ilanını yayımladı. Peki, bakanlık bünyesine hangi kadrodan kaç işçi alımı yapacak?

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya verecek. İşte detaylar...

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

orman arazisini işgal Haberi

orman arazisini işgal

ORMAN ARAZİSİNİ İŞGAL: Başsavcılığın hazırladığı iddianameye göre, Kemer Yapı ve Turizm A.Ş. orman arazisini işgal ve Orman Kanunu'na muhalefet suçlarını işledi. İstanbul Teknik Üniversitesi Jeodezi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Rahmi Nurhan Çevik'in uydu görüntüleri, haritalar üzerinde ve olay yerinde yaptığı araştırmaya göre hazırladığı raporda, şirketin şu ihlalleri tespit edildi:


Kendine ait olmayan sahayı fiilen kullandı.


Tahsisli alanın dışına devlet ormanına taştı.


Tahsisli alanın kuzeyinden başlayıp doğusuna doğru devam eden 4 dekarlık bir alanı ayrıca işgal etti ve bölgede inşaat yapmaya çalıştı.


Orman kadastro alanında 5 dekardan fazla bir yer işgal etti.


AĞAÇLARI DA KESTİLER: Orman arazisinin işgali ve ormandan ağaç...