26 / 04 / 2024

orman kanunu madde 2

orman kanunu madde 2

2b yasası nedir sorusuna 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin 1. fıkrasının B bendinde yer alan hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak olan yerler cevabı veriliyor...

Baharatlarda kanserojen madde şoku! Bakanlık devreye girdi

Singapur'a gönderilen Arifoğlu markasına ait üç çeşit baharatta kanserojen renklendirici madde bulunması şok etkisi yarattı. Skandal üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi. Firma ve ürünlerine yönelik denetimlerin devam ettiğini belirten Bakanlık, kritik bir bilgi daha verdi.

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Ev alacaklar dikkat! Faizsiz konut düzenlemesinde 12 madde kabul edildi!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde bulunan 12 madde, TBMM Genel Kurulunda onaylandı. İşte onaylanan o maddeler...

Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamaması ve başka kişilere devredilmesinin önlenmesi amaçlanıyor. 

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifine yeni 5 madde eklendi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurulun'da İmar Kanunu'nda da değişiklikler içeren teklife 5 yeni madde ihdas edildi…

Aidatını ödemeyene icra takibi!

Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre, asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı alınabilir ve icra takibi başlatılabilir. 

2B arazilerine bina yapanlara hapis cezası!

Orman Bakanlığı’ndan Şehircilik Bakanlığı’na hatırlatma yazısı gönderildi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen yazıda; Orman Kanunu kapsamında bina yapanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

DSİ Kanunu Tasarısı Tarım Komisyonu'nda kabul edildi!

DSİ Kanunu Tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Orman Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde 29716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

Kefalette eşin rızası kalktı mı?

Borçlar Kanunu madde 584 gereğince kefalet sözleşmeleri için eş rızası gerekiyor. 6455 sayılı kanunun 77. maddesiyle 6098 sayılı kanunun 584. maddesinde yapılan değişiklik gereğince kefalette eşin rızası kalktı mı?

orman kanunu madde 2 Haberi

orman kanunu madde 2


2b yasası nedir?


2b yasası, 31 Aralık 1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tamamen kaybetmiş yerlerden, tarla, bağ, bahçe, meyvelik, zeytinlik, fındıklık, fıstıklık gibi çeşitli tarım alanları veya otlak, kışlak, yaylak gibi hayvancılıkta kullanılmasında yarar olduğu tespit edilen araziler ile şehir, kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerleşim alanlarının Hazine adına orman dışına çıkarılması uygulaması olarak tanımlanıyor.


6831 Sayılı Orman Kanunu Madde 2:


B) 31/12/1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerlerden; tarla, bağ, bahçe, meyvelik, zeytinlik, fındıklık, fıstıklık (antep fıstığı, çam fıstığı) gibi çeşitli tarım alanları veya otlak, kışlak, yaylak gibi hayvancılıkta kullanılmasında yarar olduğu tespit edilen araziler ile şehir, kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerleşim alanları, orman sınırları dışına...