24 / 04 / 2024

örnek Bina ortak karar protokolü dilekçesi

örnek Bina ortak karar protokolü dilekçesi

Kentsel dönüşüm uygulamaları dahilinde riskli olarak tespit edilen bir binanın yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmesi durumunda Bina ortak karar protokolü hazırlanıyor. Hazırlanan bina ortak karar protokolü dilekçesi ile müdürlüğe gönderiliyor...

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Bina ortak alanlarında değişiklik yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '10 dairelik apartmana görüntülü diafon talep ediliyor. Sadece ben kabul etmiyorum. Katılmazsam zilimin iptal olacağı söyleniyor. Hukuken buna hakları var mı?' sorusunu yanıtladı.

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

4 maddede bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi!

Bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi nasıl oluyor. İşte tüm detaylarıyla bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi...

Gelecek 20 yılda deprem riski taşıyan bina kalmayacak!

Çevre Bakanı Kurum, Türkiye genelinde yürütülen kentsel dönüşüm ve konut projeleriyle örnek bir şehircilik anlayışının ortaya konulacağını belirterek, yılda 300 bin riskli konutun dönüştürülmesi hedefiyle yürütülecek çalışmalarla gelecek 20 yılda deprem riski taşıyan bina kalmayacağını söyledi.

Yönetim planıyla ortak alan hakkınız gasp edilemez!

Tüm bina ve sitelerde var olan yönetim planı ile hak sahiplerinin ortak alan hakları sınırlanabilir mi? Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Kamunun yeni bina yatırımlarına izin verilmeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, kamu harcamalarına yönelik tasarruf tedbirlerine yönelik soruya, "Kamu olarak tasarrufta örnek olacağız. Önce kendimizden başlayacağız. Araç alınmasına, yeni bina alınmasına, yapılmasına, kiralanmasına mecburiyet olmadıktan sonra izin vermeyeceğiz." dedi.

Çine'de bina kat sayısını yükseltmek çok zor!

Çine Belediye Meclisi toplantısındaki gündem dışı konuşmalarda ilçedeki bina kat sayısı da tartışıldı. Gündem dışı konuşmalarda AK Partili Üye Muhammet Doğan, İncirliova'daki 8-9 katlı yüksek binaları örnek gösterirken, "Çine'de 2-3 katlı binalarla cebelleşiyoruz. " dedi.

Antplato'da örnek ofisler hazırlandı!

Ant Yapı'nın ilk ofis projesi olan Antplato'da örnek ofisler Mayıs ayı sonunda hazırlandı. Satış ofisinin bina bünyesine taşınan projede inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

Gaziantep Ekolojik Bina birçok kuruma örnek oluyor!

Amerikan Yeşil Binalar Derneği tarafından verilen LEED Platinum ve Türkiye'deki ilk ve tek Almanya Pasif Ev Enstitüsünün verdiği “Pasif Ev” sertifikalarına sahip olan Gaziantep Ekolojik Bina konusu uzmanlarının da ilgi odağı haline geldi.

Kentsel dönüşüm bina ortak karar protokolü nedir?

Bir binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak ilan edilmesi halinde, yapı yıkılıyor. Peki, kentsel dönüşüm bina ortak karar protokolü nedir?

Bina yöneticisi ne iş yapar?

Kat Mülkiyeti Kanunu usul ve esaslarına göre binalar bina yönetimi tarafından yönetiliyor. Kat maliklerinin ortak kararı doğrultusunda bina yönetimi seçiliyor. Peki, bina yöneticisi ne iş yapar?

örnek Bina ortak karar protokolü dilekçesi Haberi

örnek Bina ortak karar protokolü dilekçesi

Bina ortak karar protokolü dilekçesi!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli olarak ilan edilen yapılar yıkılarak yok ediliyor.  Riskli yapı olarak ilan edilen yapının yer aldığı arsa sahibinin ne yapacağına karar vermesi gerekiyor :  Arsanın satılması veya yerine bina yaptırılması.


Arsaya tekrar bir yapı yaptırılması kararının verilmesi durumunda, bina ortak karar protokolünün hazırlanması gerekiyor. Bu protokolde binanın kime, hangi koşullarda ve hangi dağılımda yaptırılacağı belirtiliyor. Daha sonra riskli bina raporu ile bina ortak karar prtokolü Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile gönderiliyor. Söz konusu bina ortak karar protokolü dilekçe örneği aşağıda sıralanıyor:

 Bina ortak karar protokolü dilekçesi!


 ..../.... /201.. 

…………………. ALT YAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM 

MÜDÜRLÜĞÜ’ NE 

KONU : Bina Ortak Karar Protokolü 

………….. ili, ……….. ilçesi, ………… mah., ………. cad., ……… sok, No:……, tapuda 

…….....