29 / 03 / 2024

Oruç Baba Parkı Gönüllüleri

Oruç Baba Parkı Gönüllüleri

Yedikule Bostanları'nı korumak için çabalayan örgütler Kocamustafapaşa Dayanışması ve Oruç Baba Parkı Gönüllüleri ortak bir basın açıklaması yayınladı: Topbaş'ın açıklamasına güvenmiyoruz, İstanbul'da yerel yönetim eksikliği var.

Çorum Sanat Sokağı’nda kiralara zam yok!

ÇESOB) Pir Baba Parkı'nda faaliyet gösteren Sanat Sokağı esnafını makamında ağırladı. Toplantıda, can güvenliği ile ilgili sorunlar ve kira bedelleri ile ilgili talepler konuşulduç

Afyonkarahisar Sandıklı Cumhuriyet Parkı açıldı!

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde yenileme çalışmaları tamamlanan Cumhuriyet Parkı açıldı. Özkaya, "Ramazan ayında vatandaşlarımız oruçlarını açtıktan sonra bu güzel yerde aileleri ile birlikte dinlensin, eğlensin. Hayırlı olsun" dedi

Noel Baba Barış Köyü arazisi kültür varlığı ilan edildi!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 41 ülkenin desteği ile Beydağları Olimpos Milli Parkı Maden Koyu’nda kurulmak istenen Noel Baba Barış Köyü arazisini taşınmaz kültür varlığı ilan etti.

Konak Tüneli'nin inşaatı ulaşımda sıkıntıya yol açtı!

Konak Tüneli 'nin köprülü kavşak bağlantısı çalışmaları, kentin yaya trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Bahri Baba Parkı - Kemeraltı geçişinde sıkıntıya neden oldu...

Yedikule Bostanları için örgütlerden ortak açıklama!

Yedikule Bostanları'nı korumak için çabalayan örgütler Kocamustafapaşa Dayanışması ve Oruç Baba Parkı Gönüllüleri ortak bir basın açıklaması yayınladı: Topbaş'ın açıklamasına güvenmiyoruz, İstanbul'da yerel yönetim eksikliği var.

Oruç Baba Türbesi'nde yürütmeyi durdurma kararı!

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Ramazan ayının ilk gününde sirke ve ekmekle oruç açanların uğrak yeri olan Oruç Baba Türbesi'nin Geylani İlim Kültür Eğitim Vakfı'na tahsis edilmesi ile ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Oruç Baba Parkı son anda imara açılmaktan kurtuldu!

Oruç Baba Parkı son anda imara açılmaktan kurtuldu. Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu park yapılaşmaya açılmaktan kurtuldu. Park, 'Sosyal Kültürel Tesisler Alanı'ndan çıkarılarak, 'Cami ve Park Alanı'na alındı.

Sarıyer Baba Kenan Parkı kanal çalışması tamamlandı!

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Sarıyer'de eş zamanlı olarak sürdürülen çalışmalar sonuçlarını rekor düzeyde veriyor. Maden Mahallesi Baba Kenan Parkı mevkiinde 12 metre genişliğinde, 850 metre uzunluğundaki kanal çalışması sona erdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 3 yeni park daha!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Talas'ta iki, Sarıoğlan'da bir olmak üzere 3 yeni park daha yapmak amacıyla ihale düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Talaş Atatürk Bulvarı Cemil Baba Mezarlığı karşısı ile Kız Yurdu arasına park yapacak.

Oruç Baba Türbesi'nin arazisine yapılacak tekke projesine tepki!

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Topkapı’daki Oruç Baba Türbesi’nin içinde bulunduğu 2 bin 300 metrekarelik parka Geylani Vakfı tarafından yapılmak istenen Ümmi Sinan tekkesi projesine vatandaşlarla Ak Partili Fatih Belediyesi adeta birlikte direniyor...

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği!

Fatih'teki parkta çalışma gerginliği çıktı. Oruç Baba Türbesi'nin de içinde bulunduğu parkta yapılan çalışmanın sonlandırılmasını isteyen vatandaşlar, topladıkları imzaları ve şikayet dilekçelerini Fatih Belediyesine iletti.

Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaata tepki!

Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaata tepki yağdı. Ramazan ayının ilk iftarının açıldığı Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaat mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Bismil Vedat Aydın Parkı açılıyor!

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi, Halil İbrahim Oruç Parkı'ndan sonra şimdi de Vedat Aydın Parkı'nı açmaya hazırlanıyor. Dicle Nehri'ne yakın bir mevkide açılacak olan park için çalışmalar devam ediyor...

Oruç Baba Parkı Gönüllüleri Haberi

Oruç Baba Parkı Gönüllüleri

İstanbul Yedikule'de bulunan UNESCO Dünya Mirası listesindeki bostanlar 1500 yıldan uzun süreden beri kentsel tarım alanı olarak kullanıyor.


Yedikule Bostanları'nı ranta kurban etmek istemeyen örgütler dün bir basın açıklaması yayınladı. Kocamustafapaşa Dayanışması ve Oruç Baba Parkı Gönüllüleri'nin ortak açıklamasında "1500 yıldır kentsel tarım arazisi olan tarihi Yedikule Bostanları, bir süredir 'Yedikule-Belgradkapı Aı ası Sur Koruma Bandı Rekreasyon Projesi' kapsamında imara açılmak isteniyor. Bu bölge aynı zamanda İstanbul'un UNESCO Dünya Mirası listesindeki alanlarından; kara surlarının kültürel peyzajının ayrılmaz bir parçası ve kent belleğinin önemli bir unsuru konumundadır" ifadeleri yer aldı. 

Tokludede ve Sulukule'de yapılanların Mevlanakapı. Yedikule Bostanları ve havagazı fabrikası üzerine geliştirilen proje ve uygulamaların güvenlik, koruma ve temizlik bahanesiyle surların çevresindeki yaşam alanlarının soylulaştırılmak, yok edilmek istendiğini gösterdiğini söyleyen örgütler "Sur...