27 / 04 / 2024

osb fabrikaları

osb fabrikaları

Yatırım teşviklerinin de etkisiyle Trabzon’daki OSB'lerde boş yer kalmadı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi’nin şehrin en önemli önceliklerinden biri haline geldiğini söyledi.

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

Sakarya Ferizli OSB'de 1 milyar TL yatırımla fabrikalar inşa edilecek!

Sakarya'nın Ferizli OSB bölgesinde yer alan 88 bin metrekare arsa üzerine 3 katlı fabrika inşaatı yapılacak. 

Cengiz Şimşek: Gaziantep OSB'de fabrikalar kapanmadı, yeni tesisler açıldı!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, 43 milyon 250 bin metrekare alanla Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip olduklarını söyleyerek, ''Pandemi nedeniyle kapanan fabrikamız olmadığı gibi bu süreçte yeni açılan tesislerimiz var” açıklamasında bulundu.

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

İzmir Bağyurdu OSB'de fabrikalar yükseliyor!

İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), yatırım alanında 2018 planlamasını tamamladı. Yapımı devam eden fabrikalarıyla büyüyen bölgede çalışan sayısı 5 kat artacak.

Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor!

Arsa tahsislerinin devam ettiği Kırıkkale'deki Türkiye'nin ilk Silah İhtisas OSB'sinde fabrika blokları yükselmeye başladı.

İzmir Menemen Plastik İhtisas OSB, bağlantı yolu istiyor!

İzmir Menemen'de parselleri satılan Menemen Plastik İhtisas OSB'de fabrikaların inşaatları sürüyor. Yönetim, OSB'nin ana ulaşım yollarına bağlantısının yetersiz olduğunu belirterek yol talebinde bulundu.

İzmir'deki 11 OSB'nin inşaatına başlanacak!

Organize Sanayi Bölgeleri, İzmir ekonomisine dev bir katkı sunacak. 2017’nin ilk yarısında OSB’lerde devreye girmesi planlanan fabrikaların yatırım tutarı yaklaşık 1.35 milyar TL...

İzmir'de 11 OSB bölgesinde 186 fabrika inşa edilecek!

Organize Sanayi Bölgeleri, İzmir ekonomisine dev bir katkı sunacak. 2017’nin ilk yarısında OSB’lerde devreye girmesi planlanan fabrikaların yatırım tutarı yaklaşık 1.35 milyar TL...

Çerkezköy OSB'ye buhar santrali kurulacak!

Çerkezköy OSB, fabrikaların üretim maliyetini azaltmak için buhar santrali kurmaya hazırlanıyor. Bir dizi altyapı projesi yürüten OSB yönetimi bölgenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla baraj kurmayı da planlıyor.

İzmir Pancar OSB'de yeni fabrikalar yükseliyor!

Bütün parselleri sahiplendirilen İzmir'deki az sayıdaki OSB'den birisi konumunda yer alan Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nde, yatırımcıdan gelen taleple birlikte, ikinci etabın yapımına başlandı.

osb fabrikaları Haberi

osb fabrikaları

Doğa Karadeniz Bölgesi'ndeki sanayi ve ticaret yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Bölge sanayicisi yatırım teşviklerinin de etkisiyle hem ar-ge hem üretim hem de ihracat boyutunda Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) tesislerinde faaliyetlerine çok yönlü yürütmeye başladı. Bölge sanayicilerinin, özellikle Trabzon'daki performansı dikkat çekerken, şehirdeki OSB'lerin doluluğu nedeniyle yüzlerce iş adamı ve yatırımcı yeni tesis kurmak için sıra beklemeye başladı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, organize sanayi bölgelerinin tamamen dolduğunu, bu nedenle Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi'nin şehrin en önemli önceliklerinden biri haline geldiğini söyledi. Hacısalihoğlu basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde konuştu.


OSB'LERE İLAVE YAPILIYOR


Trabzon'un en önemli konusunun istihdam ve yatırım olduğunu belirten Hacısalihoğlu, şunları söyledi: “Yatırım olması şehrimizin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlıyor, ticareti geliştiriyor. OSB'ler...