24 / 04 / 2024

Suat Hacısalihoğlu: Yatırımcılar OSB kurmak için sırada!

Suat Hacısalihoğlu: Yatırımcılar OSB kurmak için sırada!

Yatırım teşviklerinin de etkisiyle Trabzon’daki OSB'lerde boş yer kalmadı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi’nin şehrin en önemli önceliklerinden biri haline geldiğini söyledi.



Doğa Karadeniz Bölgesi'ndeki sanayi ve ticaret yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Bölge sanayicisi yatırım teşviklerinin de etkisiyle hem ar-ge hem üretim hem de ihracat boyutunda Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) tesislerinde faaliyetlerine çok yönlü yürütmeye başladı. Bölge sanayicilerinin, özellikle Trabzon'daki performansı dikkat çekerken, şehirdeki OSB'lerin doluluğu nedeniyle yüzlerce iş adamı ve yatırımcı yeni tesis kurmak için sıra beklemeye başladı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, organize sanayi bölgelerinin tamamen dolduğunu, bu nedenle Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi'nin şehrin en önemli önceliklerinden biri haline geldiğini söyledi. Hacısalihoğlu basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde konuştu.


OSB'LERE İLAVE YAPILIYOR


Trabzon'un en önemli konusunun istihdam ve yatırım olduğunu belirten Hacısalihoğlu, şunları söyledi: “Yatırım olması şehrimizin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlıyor, ticareti geliştiriyor. OSB'ler çok önemli yatırım alanlarımız. Arsin OSB doldu ve gerçekten mükemmel bir bölge oldu... Beşikdüzü OSB'de 37 parselde şiarketlerimiz yatırıma başladı... Birinci ve ikinci etap tamamen doldu. Şirketlerimiz dağlar, tepeler tıraşlanarak açılan sahalara yatırım yapıyor... Şehrimizdeki yatırımcıların ne kadar takdir edilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum.”


100 ŞİRKET BEKLEMEDE


Yatırım Adası'nın hazırlıkların sürdüğünü belirten Hacısalihoğlu, "Trabzon'da organize sanayi bölgelerinde arsa tahsisi bekleyen, yatırım planlayan 100 civarında şirketin talebi var... Trabzon'un geleceğinde büyük ölçekli yatırım, üretim, istihdam, ihracat planlamaları ancak Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile karşılanabilecektir” dedi.


HEDEF YÜKSEK TEKNOLOJİ


TTSO olarak ileri teknoloji konusunda da önemli hamleler yaptıklarını belirten Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: “Yüksek teknolojik ürünlerin Trabzon'da üretilmesi konusunda Teknokent'te yürüttüğümüz projeler var. Yaklaşık 9 milyon liralık yatırımla Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi kurmayı planlıyoruz. TOBB'un bu projeler yarattığı maddi kaynak nedeniyle Rifat Hisarcıklıoğlu'na bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında bir ileri teknoloji üniversitesini mastır ve doktora düzeyinde kurarak şehrimizi tam bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz.”


Trabzon yatırım adasını bekliyor


Dağlarda planlanan OSB'lerin büyük ölçekli yatırımlara parsel olarak uygun olmadığını belirten TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, şehirdeki artan yatırım talebinin karşılanması için Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi'nin gerekli olduğunu söyledi.



Yeni Şafak


Geri Dön