29 / 03 / 2024

İzmir Bağyurdu OSB'de fabrikalar yükseliyor!

İzmir Bağyurdu OSB'de fabrikalar yükseliyor!

İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), yatırım alanında 2018 planlamasını tamamladı. Yapımı devam eden fabrikalarıyla büyüyen bölgede çalışan sayısı 5 kat artacak.



İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'nde (BAYOSB) yatırım planı tamamlandı. Bölgede yapımı devam eden fabrika inşaatlarıyla büyüme devam edecek. 

İlk Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bağyurdu OSB’de,  İzmir  İstanbul Otoyolu bağlantısı geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Yatırımların devam ettiği bölgede toplam 13 firma faaliyete başladı. 9 parselde ise fabrika inşaatı hala devam ediyor. BAYOSB, hızlı gelişimini 2019 yılında da devam ettirerek çalışan sayısını 5 kat artırarak 2 bin 500 kişiye ulaşacak. 

Teknoloji temelli firmalar ve makine sektörünün birleştiği bir OSB olduklarını söyleyen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, 2018 yılı için 30 milyon liralık altyapı yatırımı hedefleyerek bunu etap etap hayata geçirdiklerini anlattı.

İzmir Bağyurdu OSB de fabrikalar yükseliyor!

Yüksek teknolojili üretim yapacak sanayicilerin bölgeye kazandırılarak katılımcı sayısını ve bölgedeki istihdamın arttırılmasını amaçladıklarını söyleyen Telseren, “Konumuyla ve tamamlanan altyapısıyla yatırımcılara büyük avantajlar sunan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde rekabet gücü oluşturarak sektörün gelişimine katkı sağlamak, istihdamı arttırmak, gelişen teknolojinin takibini yapmak, kalifiye iş gücü oluşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekonomik durum, yatırımcıları bazen ekstra temkinli olmaya itse de böylesi zamanlar doğru yatırımlar için en uygun zamanı ve imkanı da yaratıyor” ifadelerini kullandı.

500 kişi olan çalışan sayısının katılımcıların artmasıyla birlikte yıl sonunda 2 bin 500 kişiyi aşacağını söyleyen Telseren, “BAYOSB’de faaliyete geçmiş olan firmaları sayarsak; MCP Manisa Seramik Ürünleri , Sart Von Rohr Teknik Kontrol Vana, Viva Ambalaj, Lyksor Yapı Kimyasalları, Nif Gıda, Süleyman Yalçın Uludağ İş Makinaları, Birim Makina , Remo Ağır Makina, Borataş Makina, Vergo Enerji, Aymas Makina, Par-Mak Makina, Organize Yapı firmaları ön plana çıkıyor. 2019’da eklenecek firmalarla İzmir’in en önemli OSB’lerinin başında geleceğiz” dedi.


Geri Dön