29 / 03 / 2024

osmangazi elektrik dağıtım aş hisse satışı

osmangazi elektrik dağıtım aş hisse satışı

Yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yönetimine el çektirdiği ve yeni üyeler atadığı Osmangazi EDAŞ'a 8 talip çıktı. Şirketin kısa bir zaman sonra el değiştirmesi bekleniyor..

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'nin hisse satışına 4 şirket talip oldu!

Devletin finansal açmaza düştüğü için ağustosta yönetimine el koyduğu Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'nin satışı için Menderes Tekstil, Polat İnşaat, Gür-İş ve Bereket Enerji ilk 4'e girdi..

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Aktif Bank’tan elektrik dağıtım sektörüne özel kira sertifikası!

Aktif Bank, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ adına oluşturduğu program çerçevesinde 135 milyon liralık kira sertifikası ihracı yaptı.

Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı alıyor!

Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı satın almak için görüşmeler yaptığını açıkladı

Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları meclis gündeminde!

Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları mecliste konu oldu. Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi başlıyor!

Hefe Enerji, Kıvanç Group ve Etien sponsorluğunda gerçekleştirilecek kongrede, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği alanın farklı öncelikleri yerli ve yabancı uzmanların katılımında değerlendirilecek.

Elektrik faturasındaki dağıtım bedeline itiraz!

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında dağıtım bedeli adı altında tüketiciden alınan ücretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Elektrik dağıtım bedeli yüzde 250 arttı!

Elektrik şirketleri yeni yılın ilk ayından itibaren elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 oranında gizli zam yaptı. Bu zam faturaya 30-35 lira yansıdı.

Elektrik dağıtımında yeni tarife!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dolar kurundaki artış nedeniyle “zor günler” geçirdiklerini belirten elektrik dağıtım şirketlerinin beklediği tarife dönemi ve itfa kararlarını açıkladı.

Elektrik dağıtım şirketlerine uyarı!

TÜSODER Genel Başkanı Ağaoğlu: "Elektrik dağıtım şirketleri, olumsuz hava koşullarında tüketicilerin mağdur edilmemesi için gerekli tedbirleri alarak, yaptıkları işin kamusal hizmet olduğunun bilinci ve ciddiyetiyle çalışmalıdır" dedi.

Elektrik faturasındaki bedeller, 'dağıtım bedeli' olarak toplanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun 'nun ( EPDK ) yönetmelik taslağına göre, elektrik faturalarındaki bedeller, "dağıtım bedeli" adı altında tek başlıkta toplanacak.

EPDK, elektrik dağıtım şirketlerini izliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerini yakından izlediklerini, faturalara yönelik manipülasyonları kabul edemeyeceklerini belirterek, “Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Düzenlemelerimiz hazır” dedi.

Çinliler Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı satın alıyor!

China Machinery Engineering Corporation, GUOXIN International Investment Corporation ( GXIIC ) adlı Çinli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım 'ı alıyor. OEDAŞ, birçok ile elektrik dağıtımı sağlıyor.

Elektrik dağıtım bağlantı bedeli nedir?

Elektrik dağıtım faaliyeti, elektrik enerjisinin 36 kV ve altındaki hatlar üzerinden naklini gerçekleştirmek için gerekli olan tesis ve şebekenin tesisi ile bu tesislerin işletilmesi ve bakımını kapsıyor. Peki, elektrik dağıtım bağlantı bedeli nedir?

osmangazi elektrik dağıtım aş hisse satışı Haberi

osmangazi elektrik dağıtım aş hisse satışı

Yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yönetimine el çektirdiği ve yeni üyeler atadığı Osmangazi EDAŞ'a 8 talip çıktı. 


Elektrik Dağıtım Hizmetleri Demeği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Tahmin ediyorum ki kısa bir zaman sonra bu şirket el değiştirecek. Başka bir grup tarafından alınması bekleniyor. 8, hatta bunun da üzerinde talibi olduğu söyleniyor" dedi. 

Özdemir, Osmangazi EDAŞ yönetiminin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararıyla görevden el çektirilmesini ve bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


SIKINTI GÖRÜNMÜYOR 


Cengiz-Kolin-Limak ortaklığının halen 4 dağıtım bölgesinde faaliyet gösterdiğini ve Türkiye'de dağıtılan enerjinin yüzde 30'unun kendileri tarafından dağıtıldığını dile getiren Özdemir, bu şirketlerden 2'sinin 3 yılı aşkın zamandır hizmet verdiğini, hem bunlar hem de yönetimini yeni devraldıkları 2 şirket açısından herhangi bir sıkıntı görünmediğini...