24 / 04 / 2024

Osmangazi EDAŞ'a 8 talip çıktı!

Osmangazi EDAŞ'a 8 talip çıktı!

Yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yönetimine el çektirdiği ve yeni üyeler atadığı Osmangazi EDAŞ'a 8 talip çıktı. Şirketin kısa bir zaman sonra el değiştirmesi bekleniyor..



Yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yönetimine el çektirdiği ve yeni üyeler atadığı Osmangazi EDAŞ'a 8 talip çıktı. 


Elektrik Dağıtım Hizmetleri Demeği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Tahmin ediyorum ki kısa bir zaman sonra bu şirket el değiştirecek. Başka bir grup tarafından alınması bekleniyor. 8, hatta bunun da üzerinde talibi olduğu söyleniyor" dedi. 

Özdemir, Osmangazi EDAŞ yönetiminin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararıyla görevden el çektirilmesini ve bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


SIKINTI GÖRÜNMÜYOR 


Cengiz-Kolin-Limak ortaklığının halen 4 dağıtım bölgesinde faaliyet gösterdiğini ve Türkiye'de dağıtılan enerjinin yüzde 30'unun kendileri tarafından dağıtıldığını dile getiren Özdemir, bu şirketlerden 2'sinin 3 yılı aşkın zamandır hizmet verdiğini, hem bunlar hem de yönetimini yeni devraldıkları 2 şirket açısından herhangi bir sıkıntı görünmediğini söyledi. 


Yeni Şafak


Geri Dön