19 / 04 / 2024

osmangazi elektrik hisse satışı

osmangazi elektrik hisse satışı

Yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yönetimine el çektirdiği ve yeni üyeler atadığı Osmangazi EDAŞ'a 8 talip çıktı. Şirketin kısa bir zaman sonra el değiştirmesi bekleniyor..

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'nin hisse satışına 4 şirket talip oldu!

Devletin finansal açmaza düştüğü için ağustosta yönetimine el koyduğu Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'nin satışı için Menderes Tekstil, Polat İnşaat, Gür-İş ve Bereket Enerji ilk 4'e girdi..

Osmangazi Köprüsü’nde hisse satışı için JPMorgan’a yetki!

Gebze-İzmir otoyolunun işletmesini üstlenen Otoyol Yatırım A.Ş. potansiyel hisse satışı için uluslararası yatırım bankası olan JPMorgan'ı danışmanlık için yetkilendirdi...

Osmangazi Hisar İçi'nde tarihsel dönüşüm başlıyor!

Osmangazi Belediyesi, “Yaşayan Tarih Hisar İçi” projesinin ilk ayağı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlattığı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tarihi bölgede diğer kurumlarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında elektrik ve telefon kabloları yer altına al

ADÜAŞ Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün süresini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ) Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün son teklif verme süresini uzattı..

Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı alıyor!

Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı satın almak için görüşmeler yaptığını açıkladı

Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu’nda sona gelindi!

Kaba inşaatı biten okulda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Şu anda sıva, elektrik tesisatı ve yer döşemeleri gibi ince işçilikleri devam eden okulumuz, inşallah birkaç ay içerisinde tamamlanacak" dedi

Eskişehir İstasyon Meydanı'ndaki trafo binası yıkıldı!

Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi’nin meydan düzenleme çalışmaları kapsamında, İstasyon Köprüsü’nün yıkılmasının ardından İstasyon Meydanının ortasında kalan Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye ait trafo da yıkıldı.

Çinli CMEC, Osmangazi EDAŞ’ı satınalmaktan vazgeçti!

Bu yıl şubat ayında Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin çoğunluk hissesini almak için anlaşan Çinli China Machinery Engineering Corporation (CMEC), bu satın almadan vazgeçtiğini Enerji Bakanlığı’na bildirdi.

Osmangazi Elektrik, China Machinery'e satıldı!

Rekabet Kurulu, Osmangazi Elektrik ve Osmangazi Elektrik Perakende'nin tüm hisselerinin China Machinery tarafından devralınmasına izin verdi.

Osmangazi EDAŞ, China Machinery ve GXIIC’e satıldı!

Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende satışın yüzde 75’i China Machinery ve GXIIC’e 384.6 milyon dolara satıldı. Osmangazi Elektrik, daha önce yapılan ihalede Yıldızlar SSS Holding’e satılmıştı.

Çinliler Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı satın alıyor!

China Machinery Engineering Corporation, GUOXIN International Investment Corporation ( GXIIC ) adlı Çinli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım 'ı alıyor. OEDAŞ, birçok ile elektrik dağıtımı sağlıyor.

Kütahya'da trafoya düşen yıldırım yangına sebep oldu!

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde, sağanak yağış sırasında yıldırımın trafoya düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın, Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ekipleri tarafından söndürülürken, ilçede 2 saat elektrik kesintisi yaşandı.

Osmangazi EDAŞ’a Çinli CMEC şirketi talip oldu!

2010’ da özel sektöre devredildikten sonra devlete borcunu ödemeyen ve yönetimine EPDK tarafından el konulan elektrik dağıtım şirketi olan Osmangazi EDAŞ’ ın geleceği belirsizliğini koruyor.

Osmangazi Elektrik artık Polat İnşaat'ın oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) ağustos başında el koyduğu Osmangazi Elektrik, Yıldızlar Holding'in şirketi Polat İnşaat'a satıldı. Satışın yaklaşık 585-590 milyon dolar bedelle yapılması bekleniyor...

osmangazi elektrik hisse satışı Haberi

osmangazi elektrik hisse satışı

Yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yönetimine el çektirdiği ve yeni üyeler atadığı Osmangazi EDAŞ'a 8 talip çıktı. 


Elektrik Dağıtım Hizmetleri Demeği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Tahmin ediyorum ki kısa bir zaman sonra bu şirket el değiştirecek. Başka bir grup tarafından alınması bekleniyor. 8, hatta bunun da üzerinde talibi olduğu söyleniyor" dedi. 

Özdemir, Osmangazi EDAŞ yönetiminin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararıyla görevden el çektirilmesini ve bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


SIKINTI GÖRÜNMÜYOR 


Cengiz-Kolin-Limak ortaklığının halen 4 dağıtım bölgesinde faaliyet gösterdiğini ve Türkiye'de dağıtılan enerjinin yüzde 30'unun kendileri tarafından dağıtıldığını dile getiren Özdemir, bu şirketlerden 2'sinin 3 yılı aşkın zamandır hizmet verdiğini, hem bunlar hem de yönetimini yeni devraldıkları 2 şirket açısından herhangi bir sıkıntı görünmediğini...