26 / 04 / 2024

Osmangazide yapılan kamulaştırmalar

Osmangazide yapılan kamulaştırmalar

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

Temettü takvimi 2023: Hangi şirketler temettü verecek? İşte detaylar..

Temettü takvimi ve şirketler tarafından dağıtılacak kar payı dağıtımı için yapılan araştırmalar hız kazanıyor. Doas, Apple, Doğuş Otomotiv, BİM, Midas, Tüpraş, Mavi, Akbank ve Şişecam gibi birçok önemli şirketin temettü tarihleri merak konusu. 

Kuveyt Türk emekli promosyonları belli oldu: Ağustos ayında emekli maaşı alanlara özel yeni promosyon tutarları!

Ağustos ayının son günlerine doğru yaklaşırken, bankaların maaş aralıklarına göre sunacakları güncel promosyonlar hakkında yapılan araştırmalar halen devam etmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere yapılan tarımsal ödemeler hesaplara yatırıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sağlanan tarımsal ödemeler konusunda yapılan araştırmaların devam ettiğini duyurdu. Çiftçilerin heyecanla beklediği bu ödemeler nihayet hesaplarına yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ödemelerle ilgili detayları açıkladı. İşte destek ödemeleriyle ilgili merak ed

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Konut fiyatları cep yakıyor! İşte Türkiye'nin en pahalı mahalleleri

Son dönemlerde konutlarda artan fiyatlar nedeniyle ortalama bir metrekareye sahip olan evlerin fiyatları bile uçtu. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'nin en pahalı 10 mahallesi açıklandı. İşte Türkiye'nin en pahalı 10 semti...

Kurgusal evrende arsa kapma yarışı: Metaverse kumar mı?

Yapılan araştırmalar, insanlar ve şirketlerin internetin sanal gerçeklik versiyonu metaverse'de (kurgusal evren) yer edinmek amacıyla yarışırken, son bir senede yaklaşık 2 milyar dolar harcandığını gösteriyor. Peki Metaverse yatırımları mantıklı mı?

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?

Türkiye'de 13,6 milyon kişi SSK ve BAĞ-KUR'dan emekli maaşı alıyor. Yapılan araştırmalar her 100 kişiden 72'sinin emekli olduktan sonra bile iş aradığını ortaya koydu. Peki emekli memur ve işçilerin maaşlarına Temmuz 2022'de ne kadar zam yapıldı, ödemeler ne zaman yapılacak işte detaylar..

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılar İstanbul'dan sonra en fazla Antalya'yı tercih ediyor. Yapılan araştırmalar neticesinde Antalya'dan en çok konut satın alan ülke vatandaşları belli oldu.

Avrupa'nın en çok altın madenciliği yapılan ülkesi Türkiye'de uzmanlar ikiye ayrıldı! Altın mı, çevre ve insan mı?

Avrupa kıtasında en çok altın madenciliği yapılan ve 19 adet aktif altın madeni bulunan Türkiye'de, altın madenciliği tartışmaları yeniden alevlendi. Uzmanlar, altın madenciliğinin çevreye ve halk sağlığına olan etkilerine ilişkin konuştu...

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti! Detaylar haberimizde...

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti. Yapılan araştırmalar sonucunda sıfır otomobillerin fiyatlarındaki artış, ikinci el otomobil pazarlarını da olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşların yüzde 73'ü otomobil almak için fiyatlarda indirim beklediğini açıkladı. Detaylar haberimizde...

Ev arayanların yüzde 66'sının bütçesi 500 bin liranın altında!

Türkiye'de Kasım ayı itibariyle el değiştiren gayrimenkuller ile ilgili yapılan araştırmaların sonuçları Emlakjet tarafından yayınlandı. Yayınlanan rapora göre emlak sektöründe ki hareketlenmeler işte şu şekilde...

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Osmangazide yapılan kamulaştırmalar Haberi

Osmangazide yapılan kamulaştırmalar

Bursa Osmangazi'deki sıkışık ve plansız yapılaşmadan dolayı yeni yollar ve meydanlar açmak, yeşil alanları artırmak, ilçeye spor tesisleri kazandırmak, kentsel dönüşüm-gelişim alanları oluşturmak, arkeolojik kazılar için uygun alan hazırlamak, çıkmaz sokakları çıkar hale getirmek adına gereken alanları kamulaştırma yapan Osmangazi Belediyesi, 2017'de 39 bin 668 metrekarelik alanı istimlak etti.

Osmangazi Belediyesi2nde yer alan habere göre, Hem hizmet ve yatırımların gerçekleştirilebilmesi hem de Osmangazi'ye değer kazandırılması için Osmangazi Belediyesi tarafından satın alınan gayrimenkullere toplam 48 milyon 42 bin TL'lik ödeme yapıldı. Bu kamulaştırma rakamı ile Osmangazi Belediyesi, Bursa’da hizmet üretmek adına en fazla kamulaştırma bedeli ödeyen ilçe oldu.

Kent Meydanı İçin 120 Milyon

Osmangazi Belediyesi, en fazla kamulaştırmayı Bursa’ya gerçek meydanını kazandıracak olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için yaptı. Kent Meydanı projesinin...