24 / 04 / 2024

osmanlı müzeleri

osmanlı müzeleri

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi, Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'ni süsleyecek.Müze kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Katar Ulusal Müzesi'nin mimarisinde Osmanlı esentisi!

Katar’da 10 yılda inşa edilen 5.5 milyar liraya mal olan Ulusal Müze, çöl zambağını andıran mimarisiyle dikkat çekiyor. Katar Prensesi Şeyha El Mayassa El Tani, müzeyi oluştururken Osmanlı arşivlerinden de yararlandıklarını söyledi.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

osmanlı müzeleri Haberi

osmanlı müzeleri

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak.


 İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek. Kalede, Osmanlı Müzesi'nin yanı sıra "tarih öncesi" ve "ortaçağ" müzeleri de açılacak.


Üsküp manzarasıyla adeta ziyaretçilerini büyüleyen Üsküp Kalesi'nin, müzelerin açılmasıyla yoğun ilgi görmesi ve bu şekilde kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.


Makedonya Tarihi Mirası Koruma Müdürü Viktor Lilçiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üsküp Kalesi'nin Antik Çağ'da inşa edildiğini ve tarih boyunca Bizans İmparatorluğu, Sırp Krallığı ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu tarafından kullanıldığını söyledi.


Kale bünyesinde inşa edilen Tarih Öncesi Müze ve Osmanlı Müzesi'nin inşaatlarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Lilçiç, Ortaçağ Müzesi'nin ise 2015 yılında tamamlanacağını ifade etti.


Üsküp Kalesi'ni ziyaret edecek turistlerin keyifli...