19 / 04 / 2024

otellerde erişilebilirlik uygulaması

otellerde erişilebilirlik uygulaması

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, mimarların otel tasarlarken herkesi düşünmesi gerektiğini aktararak, "Erişilebilirlik standartlarına uygun çizimler yapılmalı, aksi halde mimarlar odası projeyi onaylamamalıdır." açıklamasında bulundu

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?

Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor. Sektörü ilgilendiren bu sorun 11’nci Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’nde tartışıldı ve sektör temsilcileri önerilerini sundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl sağlanır? İşte sektörden çözüm önerileri...

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Konuta finansal erişilebilirlik azaldı! Ev fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının erişilebilir olması ile ilgili tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Konuta finansal erişilebilirlik azaldı! Ev fiyatları düşecek mi?

Binaların erişilebilirliği 'ERDEM' ile ölçülecek!

Çalışmalarına devam eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelliler başta olmak üzere yaşlı ve hamilelerin binalara erişilebilirlik düzeyini belirlemek amacıyla kısa adı "ERDEM" olan Erişilebilirlik Değerlendirme Modülü hazırladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'engelsiz mekanlar' yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm yapıların erişilebilirlik standartlarına uygun inşa edilmesi, engellilerin haklarının ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapıyor...

ÇamlıYaka Konakları'na ulaşım dopingi!

ÇamlıYaka Konakları projesi, tüm etapları tamamlanarak hizmete açılan Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy Metro Hattı ile birlikte kolay ulaşım ve erişilebilirlik sunan alternatiflerine bir yenisini daha ekledi.

Emlak vergisinde tavan uygulaması!

Torba yasa tasarısı ile emlak vergisi ile detaylar netleşti. Emlak vergisindeki aşırı artışa karşı vatandaşı korumak adına tavan uygulaması geliyor. Buna göre arsa ve arazilerin 2017 değeri, 2018 yılı içindeki değer artışıyla bu değerin yüzde 50'sini geçmeyecek.

Rize Ulaşım Master Planı protokolü imzalandı!

RİZE Belediyesi ile Gazi Üniversitesi, Kent içi Ulaşım Teknolojileri Erişilebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUTEM) yetkilileri arasında ‘Rize Ulaşım Master Planı’ protokolü imzalandı.

Mimarlar otel tasarımında erişilebilirlik ilkesine dikkat etmeli!

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, mimarların otel tasarlarken herkesi düşünmesi gerektiğini aktararak, "Erişilebilirlik standartlarına uygun çizimler yapılmalı, aksi halde mimarlar odası projeyi onaylamamalıdır." açıklamasında bulundu

Ordu Çaybaşı'nda 3 proje için protokol imzalandı!

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, bir süre önce "Teknokent", "Rüzgar Enerjisi" ve "Doğal Erişilebilirlik Yaşam Alanı Tesisleri" projelerini hazırladıklarını belirtti. Yanık üç proje için yabancı yatırımcılarla ön protokol imzaladı.

Etstur'dan butik otellerde 9 taksitlik tatil imkanı!

Etstur; tatil köyleri ve resortlar dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini, işadamları ile gezginlerin erişimine açtı. Bu otellerde konaklayanlar tatil otellerinde olduğu gibi ücreti 9 taksitle ödeyebilecek.

Konya'ya Toplu Ulaşımda Erişilebilirlik Ödülü verildi!

Transist 2014 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı kapsamında Türkiye’de toplu ulaşımın en iyilerine ödülleri verildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne “Erişilebilirlik Ödülü” verildi.

otellerde erişilebilirlik uygulaması Haberi

otellerde erişilebilirlik uygulaması

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin desteğiyle Okan Üniversitesinin ev sahipliğinde 12-13 Mayıs'ta 1. Uygulamalı Engelsiz Turizm ve Sağlık Turizmi Kongresi gerçekleştirilecek.


Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, yaptığı açıklamada, engelsiz turizm ve sağlık turizmi konusunda tüm kesimlerin eğitilmesi gerektiğini söyledi.


Dünya nüfusunun yüzde 10'u, Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unun çeşitli sınıflarda engelli bireylerden oluştuğunu belirten Kuyumcu, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon engellinin maddi imkanları olmasına rağmen tatil yapamadığını anlattı. 


Çin'de çalışan 60 milyon engelli, Japonya'da 18 yaşın üstünde 3 milyon engellinin maddi durumları uygun olduğu halde tatil yapma hakkını kullanamadıklarını kaydeden Kuyumcu, şu bilgileri verdi:


"En az 1 arkadaşları veya aileleri de katıldığında transfer, ulaşım, konaklama ve...