19 / 04 / 2024

otomobil satış noter masrafı

otomobil satış noter masrafı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.

Otomobil satışları rekor kırarken, bundan sonra yeni bir araç alamayacaklar açıklandı!

Otomobil satışları şubat ayında rekor kırarken, otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, yeni bir otomobil alamayacakları açıkladı ve seçimden sonrayı işaret etti.

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Otomobil alacaklara 350 Bin TL taşıt kredisi imkanı!

Otomobil satın almak isteyen vatandaşlar taşıt kredisi imkanlarını sürekli araştırıyorlar. Buna göre, 350.000 Türk Lirası taşıt kredisi Halkbank’tan kaç TL taksit ile veriliyor?

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Fiyatı 1 Milyon TL'nin altında olan sıfır otomobiller hangileri?

2023 senesinde otomobil satışları rekor kırdığı belirtildi. Buna göre, şimdi gözler 2024 senesinde. Döviz fiyatlarındaki yükseliş devam ederken 2023 ve 2024 sıfır otomobil fiyatları da merak ediliyor. Peki fiyatı 1 milyon liranın altında olan otomobil var mı?

Türkiye'de satılan elektrikli otomobiller ve güncel fiyatları...

2023 senesinde elektrikli otomobil satışlarında yüzde 844 oranında yükseliş yaşandığı kaydedildi. Buna göre, 2024 senesine girilmesi ile beraber markalar listelerini güncellemeye başladığı belirtildi. İşte haberin detayları... 

Elektrikli otomobil satışları 2024'te daha da artacak! Markaların yeni modelleri de geliyor!

Veriler ve gelişmeler, dünyada da yaygınlaşmakta olan elektrikli ve hibrit otomobillerin, Türkiye otomobil pazarından aldığı payın artmayı sürdürdüğüne ve daha da yükseleceğine işaret ediyor. Markalar, yeni modellerini 2024'te bir bir satışa sunacak. 

ODMD açıkladı! 2023'te satışları en çok artan ve azalan otomobil markaları neler? 

Türkiye’de 2023’te 11 ay itibarı ile otomobil satışlarında tüm zamanların rekoru yaşanırken, sadece üç markanın satışlarında düşüş yaşandığı kaydedildi. Türkiye’de faaliyet gösteren 18 marka pazarın üzerinde, 18 marka ise pazarın altında satış rakamına ulaştığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları..

Toyota açıkladı! Toyota'dan 2026’ya kadar 6 yeni elektrikli araç...

Toyota'dan yapılan açıklama doğrultusunda, 2026 yılına kadar 6 yeni elektrikli otomobil satışa sunacağını kaydetti. İşte haberin detayları...

Otomobil satışları yüzde 60,8 arttı! 

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023'ün 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60,8 attı. Söz konusu dönemde rekor 1 milyon 73 bin 982 adet araç satıldı.

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Uygun fiyatlı ikinci el araçlar 300 bin TL'ye kadar düştü!

Pandemiden sonra sert artışlar görülen otomobil piyasasında fiyatlar duruldu. Özellikle Ticaret Bakanlığı’nın otomobil satışlarına ilişkin attığı adımlar piyasa fiyatlarında dengeyi sağladı.

Konut ve otomobil satın alma beklentisi dibi gördü!

Tüketici Güven Endeksi, kasım ayında yüzde 2,7 oranında artarak 75,5’e çıktı. Ölçümde temel alınan alt endekslerden konut satın alma beklentisi resmen dibi gördü. Aynı zamanda, otomobil alma beklentisi de konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

otomobil satış noter masrafı Haberi

otomobil satış noter masrafı

Motorlu Araçlar Bayileri Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, artan noter harçlarına dikkat çekerek, otomobil ticaretinin noter kanalıyla değil e-Devlet üzerinden yapılması gerektiğini, böylece tüketicinin yüksek harçlardan korunacağını belirtti.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Erkoç, "Döviz kurunun artması, üretim ve tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve arz talep dengesizliği araç fiyatlarının artmasında büyük rol oynuyor. Ancak araç fiyatları yükseldikçe noter harçlarının da yükseldiğini görüyoruz. Otomobil ticareti tamamen beyana dayalıdır. Alıcı ve satıcı online sistemler üzerinden alışverişi gerçekleştirir, otomobil firması da beyannamesi ile devlete vergisini öder. Modern dünyada, tüm gelişmiş ülkelerde sistem bu şekilde işliyor" dedi.

Her geçen sene otomobil fiyatları yükselirken noterden alınan harç ücretleri de artıyor. Bu konuda önemli açıklamarda bulunan  MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç şunlara değindi; 

Motorlu Araçlar Bayileri Federasyonu (MASFED) Başkanı...