24 / 04 / 2024

Otomobil ticareti artık e-Devlet'ten mi yapılacak?

Otomobil ticareti artık e-Devlet'ten mi yapılacak?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.



Motorlu Araçlar Bayileri Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, artan noter harçlarına dikkat çekerek, otomobil ticaretinin noter kanalıyla değil e-Devlet üzerinden yapılması gerektiğini, böylece tüketicinin yüksek harçlardan korunacağını belirtti.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Erkoç, "Döviz kurunun artması, üretim ve tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve arz talep dengesizliği araç fiyatlarının artmasında büyük rol oynuyor. Ancak araç fiyatları yükseldikçe noter harçlarının da yükseldiğini görüyoruz. Otomobil ticareti tamamen beyana dayalıdır. Alıcı ve satıcı online sistemler üzerinden alışverişi gerçekleştirir, otomobil firması da beyannamesi ile devlete vergisini öder. Modern dünyada, tüm gelişmiş ülkelerde sistem bu şekilde işliyor" dedi.

Her geçen sene otomobil fiyatları yükselirken noterden alınan harç ücretleri de artıyor. Bu konuda önemli açıklamarda bulunan  MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç şunlara değindi; 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön