26 / 04 / 2024

otomobil ticareti noter masrafı 2022

otomobil ticareti noter masrafı 2022

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.

Araba almak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın! Ticaret Bakanlığı 15 Eylül tarihine dikkat çekti!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil ticareti yapanlara yeni bir uyarıda bulundu. Bu uyarı ile piyasada 15 Eylül endişesi başladı. İşte detaylar!

Otomobil ticareti artık e-Devlet'ten mi yapılacak?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.

Gayrimenkulde milat: Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği!

1 Eylül 2020 itibariyle uygulamaya alınan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği gayrimenkul sektörüne getirdiği köklü değişiklikler ile milat olarak belirtiliyor. 

5 soruda taşınmaz ticareti yetki belgesi!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme uyarınca 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak. Bu kişilerin 31 Ağustos tarihine kadar taşınmaz ticareti yetki belgesi alması gerekiyor. 

AB'nin dış ticareti haziranda geriledi!

Avrupa Birliği'nin dış ticareti, Kovid-19 tedbirlerinin geniş ölçüde uygulandığı haziran ayında düşüş kaydetti.

Noterlerde yeni düzenleme! Satış işlemleri değişti!

Önceden şirket yetkililerinin noter huzurunda attıkları imzalar kabul edilirken, artık kabul edilmiyor. Gayrimenkul ve otomobil satışlarında da yeni düzenlemeler yapıldı...

Wins Turizm İnşaat Hafriyat Otomobil Petrol Gıda Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Wins Turizm İnşaat Hafriyat Otomobil Petrol Gıda Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Sümer tarafından kuruldu.

Kale İnşaatçılık Dekorasyon Gıda Otomobil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kale İnşaatçılık Dekorasyon Gıda Otomobil Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nesim Diler ve Tahsin Diler ortaklığında kuruldu.

AB'nin dış ticareti nisanda sert düştü!

Avrupa Birliği'nin (AB) dış ticareti, yeni tip koronavirüs tedbirlerinin geniş ölçüde uygulandığı nisan ayında geriledi.

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

İMSAD ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ toplantısı 12 Mayıs'ta!

İMSAD, 33. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ başlığıyla 12 Mayıs'ta online olarak düzenlenecek...

Adsa Özel Eğitim Konaklama Ve Yurt Hizmetleri Turizm Gıda Ticareti Limited Şirketi Maltepe Şubesi açıldı!

Adsa Özel Eğitim Konaklama Ve Yurt Hizmetleri Turizm Gıda Ticareti Limited Şirketi Maltepe Şubesi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Ruhbaş tarafından açıldı.

Noter satışı ile arsa alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '2012‘de dedemden noter satışlı arsa aldım. Psikiyatri doktor raporu var. Amcam ve halamlar tarafından aldığım arsa bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

otomobil ticareti noter masrafı 2022 Haberi

otomobil ticareti noter masrafı 2022

Motorlu Araçlar Bayileri Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, artan noter harçlarına dikkat çekerek, otomobil ticaretinin noter kanalıyla değil e-Devlet üzerinden yapılması gerektiğini, böylece tüketicinin yüksek harçlardan korunacağını belirtti.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Erkoç, "Döviz kurunun artması, üretim ve tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve arz talep dengesizliği araç fiyatlarının artmasında büyük rol oynuyor. Ancak araç fiyatları yükseldikçe noter harçlarının da yükseldiğini görüyoruz. Otomobil ticareti tamamen beyana dayalıdır. Alıcı ve satıcı online sistemler üzerinden alışverişi gerçekleştirir, otomobil firması da beyannamesi ile devlete vergisini öder. Modern dünyada, tüm gelişmiş ülkelerde sistem bu şekilde işliyor" dedi.

Her geçen sene otomobil fiyatları yükselirken noterden alınan harç ücretleri de artıyor. Bu konuda önemli açıklamarda bulunan  MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç şunlara değindi; 

Motorlu Araçlar Bayileri Federasyonu (MASFED) Başkanı...