26 / 04 / 2024

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi sorgulama!

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi sorgulama!

Emlakçılık sektöründe kayıt dışılığın ve haksız rekabetin önüne geçecek Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi sorgulama ekranı...



Ev, arsa ve iş yeri alıp satacak ya da kiralayacak vatandaşlar ve emlakçılar için yeni düzenlemeler devreye alındı. Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Taşınmaz ticaretiyle ilgili yönetmelik değişikliği ile emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılması, haksız rekabetin önlenmesi ve kayıt dışılığın önüne geçilmesi amaçlanıyor. Artık yetki belgesi almayanın emlakçılık yapamayacak ve belgesi bulunmayan işletmelerin ilan sitelerine üye olamayacak.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır?

Yetki belgesi almak isteyen emlakçıların TTBS sayfasına girip başvuruda bulunmaları gerekiyor. Ticaret İl Müdürlükleri sistem üzerinden gelen başvuruların ardından başvuru yapan işletmeyi yerinde ziyaret ederek, yetki belgesi şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol ediyor. İncelemeleri tamamlanan işletmelere yedi rakamdan oluşan ve il plaka koduna göre bir numara veriliyor.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nereden alınır?

5 Eylül 2018 tarihi itibarı ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi resmi siteden alınan başvurular sonrası Ticaret İl Müdürlükleri tarafından veriliyor.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi sorgulama

Ticaret Bakanlığı'nın Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) üzerinden öğrenebilirsiniz. 

Siteye ulaşmak için tıklayınız

10 maddede emlakçılıkta devrim!

Yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!


Geri Dön