19 / 04 / 2024

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021!

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamıyor. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi 2021 örneği...



5 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak sektöründe faaliyette bulunan işletmelerin taşıması gereken şartlar yeniden düzenlendi. Emlak işletmelerinin taşınmaz ticaretiyle uğraşabilmesi için yetki belgesi alması kararı alındı. 

Yeni yönetmelik ile danışmanların yapacak olduğu bütün işlemlerden artık ofis de sorumlu tutulacak ve cezai müeyyide ofis sahibine ve ofisin yetki belgesine ve siciline işlenebilecek. Hatalı veya bilinçli olarak müşterisini mağdur eden, yönetmeliğe aykırı davranan, haksız uygulamalar yapan emlak ofisinin yetki belgesi iptal edilecek.

Yeni yönetmelik kapsamında yakınının, tanıdığının üstüne ofis açarak emlakçılık yapma devri bitti. Yetki Belgesi bulunmayan işletmeler noterlerde ve web tapu sisteminde işlemlerini yapamayacak. 

2021 Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır?

Yetki belgesi almak isteyen emlakçıların TTBS sayfasına girerek başvuru yapmaları gerekiyor. Ticaret İl Müdürlükleri sistem üzerinden gelen başvurular sonrasında başvuruda bulunan işletmeyi yerinde ziyaret edip, yetki belgesi şartlarını taşıyıp taşımadıkları inceleniyor. İncelemelerin ardından işletmelere yedi rakamdan oluşan ve il plaka koduna göre bir numara gönderiliyor.

2021 Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nerede alınır?

5 Eylül 2018 tarihi itibarı ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi resmi siteden alınan başvuruların ardından Ticaret İl Müdürlükleri'nden alınıyor. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor:

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021!

10 maddede emlakçılıkta devrim!


Geri Dön