19 / 04 / 2024

Otomobil satışları düşüyor mu

Otomobil satışları düşüyor mu

Türkiye'de 2021'de otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2020'ye göre yüzde 7.9 oranında düşerken, yalnızca 2021 Aralık'taki azalma, 2020'nin aralık ayına göre yüzde 46 olarak gerçekleşti

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Otomobil satışları rekor kırarken, bundan sonra yeni bir araç alamayacaklar açıklandı!

Otomobil satışları şubat ayında rekor kırarken, otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, yeni bir otomobil alamayacakları açıkladı ve seçimden sonrayı işaret etti.

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

ODMD açıkladı! 2023'te satışları en çok artan ve azalan otomobil markaları neler? 

Türkiye’de 2023’te 11 ay itibarı ile otomobil satışlarında tüm zamanların rekoru yaşanırken, sadece üç markanın satışlarında düşüş yaşandığı kaydedildi. Türkiye’de faaliyet gösteren 18 marka pazarın üzerinde, 18 marka ise pazarın altında satış rakamına ulaştığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları..

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında!

Emlak sektöründe KKTC’de fiyatlar ve satışlar düşüyor. İnşaatlar da durma noktasına geldi. İşte detaylar...

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Türkiye'de bu yılın 10 ayında en çok satılan elektrikli otomobil modeller sırası ile açıklandı, Tesla Model Y, Togg T10X ve Nissan Qashqai e-Power satışta yerlerini aldı. Buna göre ekim ayı itibarı ile elektrikli otomobil satışlarının pazardan aldığı pay yüzde 6,5 olarak artış gösterdi.

Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı: Elektrikli araçta 10 kat artış!

Türkiye otomotiv pazarında, sene başından beri süren rekor trendi Ekim ayında da sürdü. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Ekim ayına ilişkin tüm verilerini açıkladı. Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı.

Emlak ve araç satışlarında yeni bir dönem başlıyor!

Ticaret Bakanlığı, sahte ilanlar ve spekülatif fiyat oluşumlarını önlemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına yarından itibaren başlayacak. Bu yeni düzenleme, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarını kapsayacak ve e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasını gerektirecek.

İkinci el otomobil satışlarında rüzgar tersine döndü! Yatırım devri kapandı, fiyatlar düşüşe geçti!

Otomobil almak isteyenleri heyecanlandıran gelişmeler yaşanmaya başladı. İkinci el araç piyasasında Rüzgar tersine döndü. Satılık ilanları ikiye katlandı.

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği’nde (AB) toplam otomobil satışları Eylül ayında yıllık yüzde 9,2 artış gösterdi. İşte Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan o rakamlar...

Otomobil satışları düşüyor mu Haberi

Otomobil satışları düşüyor mu

Türkiye'de 2021'de otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2020'ye göre yüzde 7.9 oranında düşerken, yalnızca 2021 Aralık'taki azalma, 2020'nin aralık ayına göre yüzde 46 olarak gerçekleşti. Sputnik News'te yer alan habere göre; Eurostat verilerine göre, Türkiye hanehalkı nüfusunun yüzde 34.8’inin araba sahibi olmak için yeterli maddi güce sahip değil.

2022'ye düşük baz etkisiyle güçlü büyümeyle giriş yapan otomotiv satışları, daha sonra küresel tedarik zincirindeki aksamaların da yansımasıyla oluşan araç yokluğu sebebiyle yavaşladı. Özellikle taşıt kredsi faiz oranlarındaki yükseliş satışlardaki yavaşlamayı daha da artırdı.

2021 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 49.3 oranında azaldı

Doğruluk Payı'nın aktardığına göre; 2021'de otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2020'ye göre yüzde 7.9 oranında düşerken, 2021 Aralık'taki azalma, 2020 Aralık'a göre yüzde 46 olarak...