25 / 04 / 2024

Özbekistan vize muafiyeti

Özbekistan vize muafiyeti

Turizmin geliştirilmesi için  yönelik son dönemde önemli kararlar alan Özbekistan, 1 Şubat itibarıyla 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti, 76 ülkenin vatandaşına da sadeleştirilmiş vize imkanı tanıyacak. 

Yunan adalarına 7 günlük vize Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacun fiyatlarını tarihe karıştır mı? 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Yunanistan Türklere 7 gün vize muafiyeti uygulayacağını ve bu uygulama ile Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacunların tarihe karışacağını söyledi.

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti! Resmi Gazete'de yayınlandı

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti getirildi. Söz konusu karar Resmi Gazete'nin 19 Nisan tarihli mükerrer sayısında yayınlandı.

Özbekistan'dan konut alana vize muafiyeti!

Turizmin geliştirilmesi için  yönelik son dönemde önemli kararlar alan Özbekistan, 1 Şubat itibarıyla 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti, 76 ülkenin vatandaşına da sadeleştirilmiş vize imkanı tanıyacak. 

Petro Poroşenko servetini açıkladı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, IMF’nin kredilerin devamı ve AB’nin vize muafiyeti için şart koştuğu "e-beyanname" uygulaması kapsamında mal ve gelir beyanında bulundu.

3. Köprü'ye ÇED muafiyeti tanınmasına ilişkin karar verildi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), İstanbul boğazına yapılan 3. Köprü'ye Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) muafiyeti tanınmasına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

Konut emlak vergisi muafiyeti 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Ancak kanunen tek bir evi olup da geliri olmayan kimseler bazı koşullarda bu vergiden muaf tutuluyor. İşte konut emlak vergisi muafiyeti 2015 şartları..

Bodrum'a vize uygulaması gelsin!

Bodrum'a vize uygulaması öneriyorum... Yıllar önce İstanbul'a vize önerildiği için... Yıllar önce Göçü Önleme alternatiflerinde yer aldığı için... Ilk aklıma gelen çözümsüz, çözüm olduğu için...

5 milyar liralık altın konut ve dövize yatırıldı!

Yılın ilk yarısında 5 milyar liralık altın bozduran yatırımcı, konut ve dövize yöneldi. Konut fiyatları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre;

Taksim Topçu Kışlası’na, Danıştay’dan vize!

Taksim Gezi Parkı’na yapımı gündeme geldiğinde Türkiye çapında eylemlere yol açan Topçu Kışlası’na, Danıştay’dan vize çıktı. Kararla, yeni bilirkişi incelemesi talep edilerek, projenin önü açıldı.

Konut kredisi KKDF muafiyeti var mı?

KKDF, Kredinin faiz ve anapara kur farkı üzerinden belirli oranlarda hesaplanan ve müşteriden tahsil edilen, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi KKDF muafiyeti var mı?

Kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gc Başvuru Vize Turizm Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Gc Başvuru Vize Turizm Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Abdullah Özer, Erhan Duaman, Osman Dumzan ve Mehmet Özer tarafından 100 bin TL sermaye ile 25 Haziran 2015 tarihinde Şişli'de kuruldu.

Organize sanayi bölgesi emlak vergisi muafiyeti!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergide geçici vergi muafiyetleri bulunuyor. İşte organize sanayi bölgesi emlak vergisi muafiyeti...

Özbekistan vize muafiyeti Haberi

Özbekistan vize muafiyeti

Özbekistan'da turizmin geliştirilmesi için hazırlanan kararnameyi, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev imzaladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kararname kapsamında AB ülkelerinin ağırlıkta olduğu 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti tanınırken, 76 ülkenin vatandaşına da "e-vize" uygulaması üzerinden sadeleştirilmiş vize alma imkanı sağlandı.

Özbekistan'ın, 1 Şubat 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek uygulamanın ardından vize muafiyeti sağladığı ülke sayısı 64'e ulaşacak.

Kararnameye göre, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 109 ülkenin vatandaşına konut satın almaları durumunda ülkede ikamet izni verilecek. Buna göre, Taşkent’te 400 bin dolar, Semerkant, Buhara, Namangan, Andican, Fergana ve Harezm’de 200 bin dolar, diğer kentlerde ise 100 bin dolar değerinde konut alacak yabancı vatandaşlar, Özbekistan'da ikamet etme hakkına sahip olacak.

Yeni vize çeşitleri de yürürlüğe girdi

Cumhurbaşkanı kararına göre ayrıca, ülkede yeni vize çeşitleri de...