18 / 04 / 2024

Özel Eğitim Uygulama Okulları

Özel Eğitim Uygulama Okulları

Bağcılar'da Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği (HAYPADER) tarafından hayata geçirilen Bağcılar Özel Eğitim Uygulama Okulu Emine Erdoğan'ın katılımlarıyla hizmete açıldı.

Özel okullarda zam fırtınası: Eğitim ücretine yüzde 220'ye varan artışlar yapılıyor!

Özel okullar tarafından maliyetler neden gösterilerek, eğitim ücretlerine en az yüzde yüz zam istiyor. Zam oranı okullara göre değişirken, yüzde 220'yi gören bile var. Veliler, bu durumu şikayetvar platformundan dile getirdi. İşte o şikayetler...

Engellilere eğitim desteği tutarı aylık 4 bin 692 TL oldu! 

Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, bu yıl katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 TL, grup eğitimi için aylık 1.314 TL olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde zamlara yönelik tanımlama olduğunu ve özel okulların ara sınıflar için ''TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları var." dedi. 

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere destek verilmesi kararlaştırıldığı kaydedildi. 

Bakan Tekin'den destek ödemesi duyurusu! Özel eğitim veren okullara yapılan destek ödemeleri belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından, özel bireylere özel eğitim veren kurumlara bu yıl yapılan destek ödemeleri açıklandı.

Özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine zam gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı!

Son zamanlarda artan fiyatlar vatandaşların gündeminden düşmüyor. Okulların açılması ile birlikte gözler şimdi de özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine çevrildi. Peki özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine zam gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konu ile ilgili açıklamalarda bul

Engellilere verilen bireysel eğitim desteği yüzde 100 arttı! İşte yeni rakamlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdiği bildirildi.

Engelli bireysel eğitim desteğine zam geldi! 2022 engelli eğitim desteği ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 2022 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere verilecek destek fiyatları arttı. Peki 2022 engelli eğitim desteği ne kadar oldu? İşte detaylar...

Meram Belediyesi'nden 34 milyon TL'ye satılık özel eğitim kurumu!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan özel eğitim kurumunu 34 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Güzel Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Organizasyon Sağlık Ve Eğitim Limited Şirketi kuruldu!

Güzel Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Organizasyon Sağlık Ve Eğitim Limited Şirketi Sancaktepe’de  100  bin TL sermaye bedeli ile Ebru Güzel tarafından kuruldu.

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Foça'daki eğitim alanının imar planı değişikliğine mahkemeden dur!

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı.

Özel Eğitim Uygulama Okulları Haberi

Özel Eğitim Uygulama Okulları

Bağcılar'da Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği (HAYPADER) tarafından Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bağcılar Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen Özel Eğitim Uygulama Okulu hizmete açıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açılışa katılan Emine Erdoğan, HAYPADER Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nun temelinde, demir ve çimento kadar sevgi ve iyilik düşüncesinin, hayırseverlik bilincinin ve dayanışmanın asil ruhunun var olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hayırseverlik, insan sevgisi temelinde yükselen öyle bir bilinç ki, toplumu da yüceltiyor. Verdiği haz, havaya, suya, toprağa karışıp, kainatta yol alıyor. O nedenle, yapılan en ufak iyiliğin dünyanın uzak köşelerinde büyük yansımaları olduğunu biliyoruz. İnsanların birbirine olan güvenini artırıyor." diye konuştu.

Zaman zaman, hayırseverliğin zengin insanlara mahsus bir unvan olduğunu söyleyen...