20 / 04 / 2024

özel orman sınırı

özel orman sınırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in oğlu Burak Öymen'in yürüttüğü 1.5 milyar dolarlık Kaplankaya Projesi'ne ''özel orman'' sınırlaması geliyor.

Orman sınırları dışına çıkarılan alanlar satılacak!

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümetin son kararlarından biri İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Kütahya’da bazı yerleşim yerlerini orman sınırları dışına çıkarmak oldu. Orman sınırları dışına çıkarılan alanlar, vatandaşlara satılacak.

Çukurova'da teknoloji geliştirme bölgesinin sınırı değişti!

Çukurova'da teknoloji geliştirme bölgesi sınırının değiştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Gayrimenkule haciz sınırı!

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle alacaklıların yasal yollara başvurup haciz işlemi başlatmasına sınır getiriliyor. Borçlunun evi, ancak evin kıymeti fazla ise yeni bir ev alabilecek miktar borçluya bırakılarak haczedilecek.

Toplu konut projeleri ve AVM’lerde sınır değerler düşürüldü!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğini değiştirdi. Düzenlenen yönetmelikte konut projelerinde ve AVM'lerdeki ÇED sınırı düşürüldü.

OSB'lerde parsel sınırı doğru değil!

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Vahit Yıldırım, Üretim Reform Paketi ve istihdamı değerlendirdi. Yıldırım, OSB parseli için getirilen yüzde 25’lik kâr sınırının mümkün olmadığını savundu.

Türkiye-İran sınırına duvar için İran'dan açıklama!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye'nin İran sınırına inşa etmeyi planladığı duvarla ilgili memnuniyet duyduklarını açıkladı.

TOKİ'den İran sınırına 144 kilometrelik yeni duvar!

Suriye sınırından kontrolsüz geçişlerin önlenmesi için Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde 688 kilometre uzunluğunda duvar inşa eden TOKİ, İran sınırı için yaklaşık 144 kilometrelik duvarın ihalesini tamamladı

İsrail, Lübnan sınırına duvar inşa edecek!

İsrail, Lübnan’daki kuzey sınırında güvenlik duvarı inşa edecek. Duvarın maliyeti 100 milyon Yeni İsrail Şekel (yaklaşık 28 milyon dolar) olacak.

Meksika sınırına inşa edilecek duvar için geri adım atıldı!

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına yapılacak duvar konusunda geri adım attı. Meksika sınırına inşa edilecek duvar maliyetinin cuma gününe kadar Kongre'den geçmesi gereken bütçe tasarısında olmayacağını söyledi.

İskânlı daire sayısı yıllık bir milyon sınırını zorluyor!

1980'li yıllardan bugüne geldiğimizde Türkiye'de son 15 yılda yaşanan gelişmeler yadsınamaz bir gerçek. Toplu konut seferberliği ve ulaşımdaki yatırımlarla ön plana çıkan Türkiye'de bugün iskanlı daire sayısı yıllık bir milyon sınırını zorluyor.

Konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırı!

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Metin Taş, bugünkü yazısında konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırını ele aldı. İşte o yazı...

TOKİ'nin inşa ettiği sınır duvarının yarısı tamamlandı!

TOKİ'nin, Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği "güvenlik duvarı" inşaatının yarısı tamamlandı

Kadıköy'de binalara 15 kat sınırı!

Kadıköy'deki yüksek binalara yeni düzenlemeler için çalışmalar devam ediyor. Kadıköy'de binalara 15 kat sınırı teklifi İBB Meclisi tarafından kabul edildi.

özel orman sınırı Haberi

özel orman sınırı

Projenin yapılacağı Bodrum ile Didim arasındaki 5 milyon metrekarelik arazinin ağaçlık kısımları özel orman kapsamına alınıyor. Orman Genel Müdürlüğü'nün önünde bulunan bu yöndeki önerinin gelecek günlerde Çevre ve Orman Bakanlığı'na sunulacağı öğrenildi. Araziye bu statünün verilmesi halinde katlar dahil olmak üzere yapılaşma yüzde 6 ile sınırlandırılacak. Böylece, kamuoyunun gündemini aylarca meşgul eden Acaristanbul olayından sonra yapılaşmayı kısıtlamak için değiştirilen Özel Orman Yönetmeliği ilk olarak uygulanmaya konulacak.

Muğla'nın Milas ilçesi, kamuoyunu aylarca meşgul eden Acaristanbul benzeri bir tartışma yaşıyor. Orman vasfını yitirmiş arazilerin satılmasını öngören 2-B düzenlemesine muhalefet eden CHP'li Onur Öymen'in oğlu Burak Öymen'in yöneticileri arasında yer aldığı uluslararası gayrimenkul grubu Capital Partners, 5 milyon metrekarelik devasa araziyi yerleşime açıyor. Arazi, üç kişinin hazırladığı bilirkişi...