27 / 04 / 2024

özelleştirme yüksek kurulu otoyol

özelleştirme yüksek kurulu otoyol

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin de dahil olduğu otoyol işletme ihalelerinde teklif edilecek rakamları 3. köprünün güzergâhı belirleyecek. Mart ayındaki ihalede şirketler fiyatlarını köprülerin araç yoğunluğuna göre yükseltecek ya da düşürecek

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı!

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı 21 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Attila Türker, Türker Proje'nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Attila Türker, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Nuri Türker oldu.   

Türker Proje Gayrimenkul yönetim kurulu üyelerini seçti!

Türker Proje Gayrimenkul Ve Yatırım Geliştirme yönetim kurulu görev dağılımı ve yönetim kurulu komitelerine üyelerini seçti...

Afyon Şeker Fabrikası'nın satışına onay verildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Afyon Şeker Fabrikası'nın satışına onay verildi.

ÖİB 4 ildeki 6 gayrimenkulü 69.2 milyon TL'ye sattı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince 4 ildeki 6 gayrimenkul özelleştirildi. Özelleştirme kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Kayseri Kocasinan'da 2 arsa 20.7 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Kayseri İli Kocasinan İlçesi Tanpınar Mahallesi'ndeki 2 arsa özelleştirildi..

İzmir Torbalı'daki bina 7 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Torbalı İlçesi'ne bağlı Yazıbaşı Mahallesi'ndeki Maliye Hazinesi adına kayıtlı bina özelleştirildi..

İzmir Torbalı'daki bina 5 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile İzmir İli Torbalı İlçesi Yazıbaşı Mahallesi'nde Maliye Hazinesi adına kayıtlı binanın satışı onaylandı..

Ankaya Çankaya'daki otopark alanı özelleştiriliyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Ankara Çankaya'nın Remzi Oğuz Arık Mahallesi sınırları içerisindeki gayrimenkul özelleştirilecek..

Ankara Etimesgut'ta yol projesine ilişkin imar planı onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Ankara Etimesgut'ta yol projesine ilişkin imar planı onaylandı..

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlara ret!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlar reddedildi.. 

Çankaya'daki hazine arazisinin imar planı onaylandı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile Ankara Çankaya'daki Lodumu Mahallesi'ndeki Maliye Hazinesi adına kayıtlı alanın imar planı onaylandı..

ÖİB Bolu'daki gayrimenkulü 18 milyon TL'ye sattı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Bolu Merkez'deki Tabaklar Mahallesi'ndeki toplam 19 bin 610 metrekare büyüklüğündeki parseller satıldı..

özelleştirme yüksek kurulu otoyol Haberi

özelleştirme yüksek kurulu otoyol

Cumhuriyet tarihinin en önemli özelleştirmelerinden birisi olmaya aday otoyol ve köprülerin işletme ihalesi, İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün güzergâhının netleşmesini bekliyor. Çünkü, yeni köprünün mevkii ve güzergâhı, ihalelere girecek firmaların tekliflerini doğrudan etkileyecek. Yeni köprünün Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin arasına yapılması halinde özel araç trafiğinin önemli bir bölümünün yeni köprüye kayacağı tahmin ediliyor. Fatih Köprüsü'nden daha kuzeyde olması durumunda ise özel araçlar 3. köprüyü tercih etmeyeceği için mevcut köprülerden geçişlerde ciddi bir azalma olmayacak. Martta gerçekleşmesi beklenen ihalelere teklif verecek yerli ve yabancı firmalar, hasılata doğrudan etki edeceği için 3. köprünün güzergâhının ihaleden önce belli olmasını istiyor. Durumu dikkate alan Özelleştirme İdaresi'nin Karayolları'ndan güzergâhın bir an önce netleşmesini istediği öğrenildi.