25 / 04 / 2024

pakistanda cami yıkımı

pakistanda cami yıkımı

Pakistan'da caminin çatısı çöktü. Pakistan'ın Lahor kentinde bir caminin çatısı çöktü. İlk belirlemelere göre enkaz altından 6 kişi yaralı olarak çıkarılırken, 9 kişinin cesedine ulaşıldı.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

Keşan'da bina yıkımında 'tedbirsizlik' iddiası!

Keşan Büyük Cami Mahallesi Bakırcılar Sokak'ta bir binanın özel firma tarafından yaklaşık 1 ay boyunca gerçekleştiren yıkım çalışmalarında gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia edildi.

Şırnak'taki 14 camiye yıkım kararı!

Şırnak’a gönderilen hasar tespit ekibinin hazırladığı rapor, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör nedeniyle camilerde yaşanan tahribatı ortaya koydu. Bölgedeki 14 cami için yıkım kararı verildi.

İzmit Ulu Cami'nin yıkım kararı yargıya taşındı!

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

Arabayatağı Meydanı için yıkım çalışmaları başladı!

Arabayatağı’na modern bir meydan kazandırmak için çalışmalara 5 yıl önce başlayan Büyükşehir Belediyesi Yeşil Cami ek hizmet binasını hizmete açtı, ardından proje alanı üzerinde yer alan binaların yıkımını başlattı.

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Datça Öğretmenevi için yıkım kararı verildi!

Depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilen Datça Öğretmenevi'nin yıkım çalışmaları başladı...

İnönü Stadı'nın yıkımı Haziran ayında başlıyor!

Beşiktaş ilçesi sınırlarında yer alan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarına Haziran ayında başlanacak...

pakistanda cami yıkımı Haberi

pakistanda cami yıkımı

Pencap eyaletinin başkenti Lahor'un Daroghawala bölgesindeki Hanafiyyah Camisi'nin çatısı, öğle namazı kılındığı esnada çöktü. Çatının çökmesi sonucu aralarında imamın da bulunduğu yaklaşık 40 kişi enkaz altında kaldı.


Olay yerine ulaşan arama-kurtarma ekipleri ile bölge sakinlerinin, enkaz altından aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişinin cesedini çıkardığı, 6 kişiyi ise yaralı olarak kurtardığı belirtildi. 


Yetkililer, enkaz altında yaklaşık 25 kişinin daha bulunduğunu, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu ifade etti.


Pencap eyaletinde son günlerde etkili olan muson yağmurları nedeniyle birçok evin çatısının çökmesi sonucu onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Yetkililer, caminin çatısının çökmesine de aşırı yağışların neden olduğunun tahmin edildiğini...