24 / 04 / 2024

pandemi gayrimenkul sektörü 2020

pandemi gayrimenkul sektörü 2020

ANBA Yayın Grubu genel yayın yönetmeni Mahmut Kılınç, 2020 yılı gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte Kılınç'ın o değerlendirmesi...

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Gayrimenkul sektöründe 2022 nasıl geçecek?

Gayrimenkul sektöründe yaklaşık 2 senedir pandemi etkileri konuşuluyor. Peki gayrimenkul sektörünü 2022'de neler bekliyor? Gayrimenkul sektöründe 2022 nasıl geçecek? İnşaat sektörü patronları 2022 beklentilerini ve yeni yatırımlarını açıkladı...

Gayrimenkul sektörü konsept değiştiriyor!

Pandemi ile birlikte konut tercihlerinin değiştiğini söyleyen Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, gayrimenkul sektörünün 30 yıl önceki konsepte dönüş yaptığını söyledi. 

Gayrimenkul sektörü 2020 yılına damgasını vurdu! 

Coldwell Banker Başkent Genel Müdürü Evren Barutçu, pandemi döneminde gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirerek 2021 yılı için ön görülerini paylaştı... 

Kovid-19 salgınından sonra gayrimenkul sektörü nasıl şekillenecek?

Kovid-19 salgını birçok sektörü etkilediği gibi gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Peki Kovid-19 salgınının gayrimenkul piyasasına etkisi nasıl oldu? Property TR Genel Müdürü Yusuf Boz, 'Pandemi Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası' konulu yazısını kaleme aldı.

Gayrimenkul sektörü için pandemi tavsiyeleri!

Kovid-19 süreci boyunca gayrimenkul sektöründe fiyatlar dışında bir değişiklik yaşanmadı. Peki satışlar Kovid-19'dan nasıl etkilendi? Pandemi sürecinde gayrimenkul sektöründe neler yapılmalı?

Pandemi gayrimenkul sektörünün beklentilerini nasıl etkiledi?

ANBA Yayın Grubu genel yayın yönetmeni Mahmut Kılınç, 2020 yılı gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte Kılınç'ın o değerlendirmesi...

Gayrimenkul sektörüne pandemi ayarı!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 salgınının damgasını vurduğu 2020’de Ağustos sonuna kadar uygulanan faizlerdeki düşüş trendiyle avantajlı çıktı. Sektör temsilcileri, 2021'de daha büyük metrekareli evlere, butik projelere ve villalara ilginin daha az artacağına dikkat çekiyor.

Gayrimenkul sektörü 2020'yi nasıl geçirdi?

Pandemi ve düşük faiz etkisiyle 2020'de gayrimenkul sektörü canlandı. Peki satışlar ne oldu? Gayrimenkul sektöründe 2021 nasıl geçti?

Gayrimenkul sektöründe Yeni Taşınmaz Ticareti Sistemi önerisi!

Pandemi sürecinin yeni normal hayata geçmesiyle beraber tüm sektörler kaldığı yerden devam ediyor. En çok etkilenen sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörü de hem sürecin normale dönmeye başlaması hem de konut faiz oranlarının düşmesiyle birlikte yeniden hareketlendi.

Gayrimenkul sektöründe konferanslar dijital platforma taşınıyor!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı-JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenen “Pandemi, Ekonomi Ve Finans: Peki Bundan Sonra Ne Olacak?” oturumunda, gayrimenkul sektörünün geleceği konuşuldu...

Gayrimenkul sektöründe dijital çözümler geliştirilecek!

Emlak sektöründe gelinen son noktayı değerlendiren FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, ''Pandemi sonrası gayrimenkul sektörüne dair daha birçok dijital çözümlerin geliştirileceğini düşünüyorum'' dedi.

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

pandemi gayrimenkul sektörü 2020 Haberi

pandemi gayrimenkul sektörü 2020

 ANBA Yayın Grubu genel yayın yönetmeni Mahmut Kılınç, 2020 yılı gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte Kılınç'ın o değerlendirmesi...

2020 yılında gayrimenkul sektöründeki beklentiler, pek iç açıcı durumda değildi. Pandemi ile beraber, müstakil bahçeli evlere ve arsalara olan talep patlamıştır. Bütün ekonomik kurallar dışına çıkılarak konut faizlarinin daha da aşağıya düşmesi neticesinde 2020 yılında gayrimenkul sektöründe bir talep patlaması yaşatmıştır. Özellikle yılın 2. çeyreğinde başlayan bu talep patlaması rekorlar kırdırmıştır. 

Beklenenen bir durum değildi

Yaşanan pandemi, hiç kimsenin beklediği bir durum değildi. Faizlerin düşmesi dışında, maalesef dünyada pandemiyle birlikte, emtia fiyatlarında müthiş dalgalanmalar, petrolün 0 doların altına inmesi, kripto paraların yüzde 70-80 değer kaybetmesi, borsalarda ki dalgalanmlar para piyasalarına da yansımış ve altın fiyatlarını da etkilemiştir. 

Türkiye'de ekonomik olarak global piyasallarda ki dalgalanmalardan oldukça...