24 / 04 / 2024

Parsel tevhidi ne demek

Parsel tevhidi ne demek

Parsel tevhid (birleştirme) işleminin yapılabilmesi için tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gibi bazı şartlar bulunuyor. Peki, parsel tevhid şartları nelerdir? İşte, parsel tevhid şartları!

Müstakil parsel nedir?

Müstakil parsel, gayrimenkul ve arazi mülkiyeti kapsamında önemli bir rol oynamaktadır. Önemli bir konu olan müstakil parselin ne olduğu ve bu arazinin üzerine ev yapılabilir mi konuları hakkında bilinmesi gereken detaylar haberimizde.

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

Lake Park Houses parselleri satışta! Hemen teslim! 

Lake Park Houses, İznik Gölü'ne sıfır konumda hayata geçiriliyor. Projede brüt alanı 400 metrekarelik parseller yer alıyor. Peki Lake Park Houses projesinde parsel fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Kıyıyaşam Arka Bahçe'de son iki parsel! Tiny house'a uygun, hemen teslim fırsatı! 

Kıyıyaşam Arka Bahçe'de son iki parsel kaldı. İstanbul Çatalca Celepköy’de hayata geçirilen projede yaşam başladı. Peki Kıyıyaşam Arka Bahçe'de fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tevhit, ; tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı, birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın birleştirilerek tek bir parsel halini alması işlemi olarak biliniyor. Peki, tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir?

Ada ve parsel terimleri genellikle birlikte kullanılmakla birlikte, tapu işlemlerinde sıkça sözü geçen bu terimler sıklıkla birbiri ile karıştırılmaktadır. Oysa ada ile parsel arasında büyük bir fark vardır. Peki, Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir? İşte yanıtı…

Kiler GYO Beylikdüzü arsalarının değeri ne kadar oldu?

Kiler GYO'nun Beylikdüzü arsaları, İstanbul ili, Beylikdüzü ilçesi, Kavalı Mahallesi, Ada Çiftliği Mevkii, 183 ada 1 parsel ve 184 ada 1 parselde yer alıyor. Peki bu arsaların 2021 yılsonu değeri ne oldu?

Ada nedir?

Tapu ve Kadastro ile ilgili terimler arasında ada pafta parsel yer alıyor. Peki nedir bu ada pafta parsel? Ada ne demek? İşte tüm merak edilenler...

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

Bağcılar Güneşli ve Mahmutbey 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda! 

Güneşli Mahallesi, 2587 ada, 20, 21 parseller ve Mahmutbey Mahallesi, 3312 ada, 1 parselin bir kısmı, 3312 ada, 2 parsel, 2160 ada, 10 parselin bir kısmı, 1758 parselin bir kısmı ve bir kısım tescil harici alana ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Parsel bazlı yapılaşmaya neşter vurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarpık kentleşmenin önüne geçiyor. İlk neşter kişiye özel düzenleme anlamına gelen parsel bazlı dönüşüme atılacak. Bu kapsamda mahalle kültürü yeniden yaşatılacak.

Parsel tevhidi ne demek Haberi

Parsel tevhidi ne demek

Parsel tevhid şartları nelerdir?


Tevhid (birleştirme) yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gerekiyor. Ayrıca üzerinde rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engeller olmaması gerekli oluyor. 


Tasarrufu kısıtlayan engeller var ise hak sahiplerinin 

muvafakatı gerekili oluyor.  Tevhid işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare kurulun olumlu kararı üzerine kadastro müdürlükleri tescil bildirimi düzenleyerek tapuya intikal ettiriliyor. 


Gerekli belgeler;

1-Birleştirilmesi talep edilen taşınmazların tapu senetleri veya tapu kayıt

örnekleri, 

2-Taşınmaz maliklerinin veya temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları, 

3-Birleştirme için düzenlenmiş yürürlükteki mevzuata yönetmenliklere uygun

nitelikteki plan ve ekli belgeler, 

4-Taşınmazın bulunduğu yere göre alınmış belediye encümen veya il idare

kurulunun olumlu kararı (Taşınmaz mücavir alan içinde ise belediye encümeni

kararı, Mücavir alan dışında ise il idare kurulu kararı), 

5-Maliklerin birer adet vesikalık fotoğrafı gereklidir.


Parsel tevhid şartları!

Tevhid işlemi ile ilgili yasal hükümlerin yer aldığı İmar Kanunu hükümlerine göre:...