25 / 04 / 2024

pay ölçer yönetmeliği

pay ölçer yönetmeliği

Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında getirilen bir zorunluluk olarak biliniyor. Ancak kanun kapsamında ceza ile ilgili bir hüküm yer almıyor...

Radyatör ısı ölçer!

Radyatör ısı ölçer cihazı bağlı olduğu radyatörün ortama verdiği ısı miktarını hesaplıyor. Radyatörlere takılan ısı ölçer cihazları döküm, alüminyum veya panel radyatörlerin hepsine uyum sağlıyor...

Pay ölçer yönetmeliği!

Pay ölçer yönetmeliğinin yürürlüğe giren düzenlemesi ile ülkemizde tüketilen doğal gazın yüzde 71' inin konutlarda tüketildiğini düşünürsek merkezi ısıtmalı binalarda yaşanacak israfın önüne geçilmesi amaçlanıyor...

Isı pay ölçer yönetmeliği!

Isı pay ölçer yönetmeliği, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ nın 14/04/2008 sayılı yönetmeliği olarak biliniyor. Isı pay ölçer yönetmeliği ile merkezi ısıtmaya sahip binaların ısı giderlerinin binadaki birimlere dağılımının adaletli olması hedefleniyor...

Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik!

Kamu İhale Kurumu'nca Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm!

Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, Emlakkulisi.com okurları için 6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm konusunu kaleme aldı.

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği!

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

Su Yalıtımı Yönetmeliği binalara değer katacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’ binalara dayanıklılık, kalite ve güç kazandıracak. Yeni ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin inşaat sektörüne ve binalara katacağı değer; İZODER, su yalıtımı dernekleri BİTÜDER ve SUDER’in düzenlediği ortak basın toplantısıyla duyuruldu.

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

7 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'ne göre en küçük daire nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği ile daireler nasıl olacak? Yeni İmar Yönetmeliği ile hangi daire tipi yasaklandı?

pay ölçer yönetmeliği Haberi

pay ölçer yönetmeliği


Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu!


Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu 2 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile ısı pay ölçer kullanımı merkezi sistem ile ısınan binalar için uygulanıyor.


Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu var ancak bu zorunluluk herhangi bir cezayı da beraberinde getirmiyor. Merkezi sistemle ısınan binaların ısı pay ölçer sistemine geçmediği takdirde ceza uygulanacak konusunu bu işi yapan firmalar ortaya atıyor. Halbuki kanun kapsamında herhangi bir cezasının bulunmadığı görülüyor.


Apartmanlarda ısı ölçer zorunluluğu 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında getirilen bir zorunluluk olarak biliniyor. Ancak kanun kapsamında ceza ile ilgili bir hüküm bulunmuyor. Kanun yalnız şikayete bağlı bir durumdan dolayı sulh hukuk mahkemelerine başvurulabileceğini söylüyor. Örneğin merkezi sistem ile ısınan bir binada oturduğunuzu farz edelim. Yönetim ısı pay ölçer sistemini...