25 / 04 / 2024

Pendik Havaalanı-TEM Bağlantı Yolu tünel inşaatı

Pendik Havaalanı-TEM Bağlantı Yolu tünel inşaatı

Pendik'te Kavakpınar Kavşağı çalışması kapsamında Kavakpınar ile Orhangazi’yi birbirine bağlayacak tünelin yapımına başlandı.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kaynarca ( Tavşantepe ) Tuzla Metro Hattı ve Pendik ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 11.07.2019 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Pendik Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı yolu arasındaki plan tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Cendere Yolu TEM Otoyolu Bağlantısı imar planı tadilatı askıda!

Sarıyer İlçesi, Seyrantepe, Cendere Yolu TEM Otoyolu Bağlantısı ve Cendere Vadisi Yol, Kavşak Uygulama Projesi Revize Projesine ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Ankara Caddesi ile TEM bağlantı yolu imar planı askıda!

İBB tarafından Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Kumburgaz Tem Bağlantı Yolu Güzelce Etabı imar planı itirazı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe Revizyon Nazım İmar Planı Güzelce Etabı'na ilişkin 1/5000 ölçekl nazım imar planı itirazı bugün askıya çıktı.

Kağıthane TEM Arıcılar Bağlantı yoluna ilişkin imar değişikliği askıda!

Kağıthane İlçesi, Merkez Mahallesi, TEM Arıcılar Bağlantı Kolu ve Arıcılar Yolu Rehabilite Uygulama Projesi'ne ilişkin imar değişikliği askıya çıktı..

Pendik TEM bağlantı yolu imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası itirazlara ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu bugün trafiğe açılıyor.

Pendik Ankara Caddesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Pendik İlçesi, Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı 20 Temmuz'da askıdan indirilecek...

Pendik sahiline yeni bağlantı yolu!

Pendik sahiline yeni bağlantı yolu geliyor, yapımını İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sürdürdüğü Çavuşoğlu Caddesi tamamlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu TEM bağlantısı imar planı yeniden askıda!

İstanbul Beykoz Ve Çekmeköy İlçeleri, Kuzey Marmara Otoyolu Tem Bağlantısı için yapılan koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı değişikliği yeniden askıya çıkarılıyor...

Pendik Malazlar arazisine KİPTAŞ konutları geliyor!

Pendik’te TEM bağlantı yolu üzerindeki Malazlar Kibrit Fabrikası arazisine konut izni çıkmadı. Şirket yetkilileri araziyi kat karşılığı KİPTAŞ'a verecek. İBB, KİPTAŞ'a 15 katlı konut için izin verdi.

Düzce TEM Bağlantı Yolu'nun inşaatı hızlandı!

Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali açılışında gündeme gelen OSB ve Terminal Otoban Bağlantı Yolu’nda çalışmalar hızlandırıldı.

Pendik Havaalanı-TEM Bağlantı Yolu tünel inşaatı Haberi

Pendik Havaalanı-TEM Bağlantı Yolu tünel inşaatı

Pendik'te Kavakpınar Kavşağı çalışması kapsamında Kavakpınar ile Orhangazi’yi birbirine bağlayacak tünelin yapım çalışmalarına start verildi. İBB ekipleri hızla çalışarak kavşağı bu yıl sonuna doğru bitirmeyi hedefliyor.

Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kavakpınar Kavşağı için Havaalanı-TEM Bağlantı Yolu’nun altında yaklaşık 200 metre uzunluğunda bir tünel inşa ediliyor. Çift gidiş geliş şeklinde hizmet verecek kavşağı tamamlamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler olağanca hızıyla çalışıyor. Zeminin yumuşak olması nedeniyle tünelin inşası şimdilik hızlı sürüyor. Tünelin 2018 yılı sonuna doğru bitirilmesi hedefleniyor.  

Trafik yoğunluğunun önüne geçilecek

Tünel tamamlanıktan ve kavşak hizmete girdikten sonra Kavakpınar ve Orhangazi Mahalleleri doğrudan birbirine bağlanmış olacak. Böylece, Çamçeşme, Güllübağlar ve Esenler Mahalleleri arasındaki geçişler de kısalacak. Bölgede yapımı tamamlanmak üzere olan Garanti Bankası Operasyon Merkezi’nin hizmete girmesiyle oluşacak...