27 / 04 / 2024

Pendik'te Kavakpınar Kavşağı için tünel yapılıyor!

Pendik'te Kavakpınar Kavşağı için tünel yapılıyor!

Pendik'te Kavakpınar Kavşağı çalışması kapsamında Kavakpınar ile Orhangazi’yi birbirine bağlayacak tünelin yapımına başlandı.



Pendik'te Kavakpınar Kavşağı çalışması kapsamında Kavakpınar ile Orhangazi’yi birbirine bağlayacak tünelin yapım çalışmalarına start verildi. İBB ekipleri hızla çalışarak kavşağı bu yıl sonuna doğru bitirmeyi hedefliyor.

Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kavakpınar Kavşağı için Havaalanı-TEM Bağlantı Yolu’nun altında yaklaşık 200 metre uzunluğunda bir tünel inşa ediliyor. Çift gidiş geliş şeklinde hizmet verecek kavşağı tamamlamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler olağanca hızıyla çalışıyor. Zeminin yumuşak olması nedeniyle tünelin inşası şimdilik hızlı sürüyor. Tünelin 2018 yılı sonuna doğru bitirilmesi hedefleniyor.  

Trafik yoğunluğunun önüne geçilecek

Tünel tamamlanıktan ve kavşak hizmete girdikten sonra Kavakpınar ve Orhangazi Mahalleleri doğrudan birbirine bağlanmış olacak. Böylece, Çamçeşme, Güllübağlar ve Esenler Mahalleleri arasındaki geçişler de kısalacak. Bölgede yapımı tamamlanmak üzere olan Garanti Bankası Operasyon Merkezi’nin hizmete girmesiyle oluşacak trafik yoğunluğu azalacak.

 


Geri Dön