23 / 04 / 2024

Pendik YTONG fabrikası yıkım

Pendik YTONG fabrikası yıkım

Pendik’te YTONG fabrikasının ‘millet bahçesi’ için yıkımı sürüyor. Fabrikanın çatısında bulunan malzemelerde kanser yapıcı asbest yer alırken, yıkımın önlem alınmadan yapıldığı kaydediliyor.

Pendik Millet Bahçesi'nin inşa edileceği yerde asbest olduğu iddiası!

Pendik'te millet bahçesi yapılacak olan alanda bulunan YTONG fabrikasının yıkımı sırasında asbest açığa çıktığı iddia ediliyor.

Pendik'te asbeste rağmen yıkım ısrarı!

Pendik’te YTONG fabrikasının ‘millet bahçesi’ için yıkımı sürüyor. Fabrikanın çatısında bulunan malzemelerde kanser yapıcı asbest yer alırken, yıkımın önlem alınmadan yapıldığı kaydediliyor.

Pendik Millet Bahçesi'nin inşa edileceği yerde asbest olduğu iddiası!

Pendik'te millet bahçesi yapılacak olan alanda bulunan YTONG fabrikasının yıkımı sırasında asbest açığa çıktığı iddia ediliyor.

Türk Ytong Dilovası fabrikasının inşaatı başladı!

Türk Ytong'un, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kurmayı planladığı ytong fabrikasının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Türk Ytong, dünyanın en büyük fabrikasını Gebze'de kuracak!

TOKİ, Türk Ytong’un Pendik’te bulunan 53 yıllık fabrikasını kamulaştırdı. Dev arazi yeşil alan olacak. Türk Ytong da Gebze’ye dünyadaki en büyük Ytong fabrikasını kuracak.

TOKİ Pendik'te Ytong fabrika arazisine koru yapacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Pendik'te bulunan 300 dönüm arazi üzerinde yer alan fabrika yıkıldıktan sonra alanın yüzde 70’inin ağaçlandırılacağını dile getirdi.

Pendik Malazlar arazisine KİPTAŞ konutları geliyor!

Pendik’te TEM bağlantı yolu üzerindeki Malazlar Kibrit Fabrikası arazisine konut izni çıkmadı. Şirket yetkilileri araziyi kat karşılığı KİPTAŞ'a verecek. İBB, KİPTAŞ'a 15 katlı konut için izin verdi.

Ytong dünyanın ilk yeşil fabrikasını açacak!

"Kalite ve Eneıji Tasarrufu"yla özdeşleşen, san ambalajıyla inşaat sektörünün simgesi olan jenerik marka Ytong'un 51. yaşı, tüm fabrikalarında çalışanlara yönelik düzenlenen etkinliklerle kutlandı...

Türk Ytong Kocaeli fabrikası dünyanın ilk yeşil Ytong tesisi olacak!

Gaz beton üretiminin Türkiye’deki lider kuruluşu Türk Ytong, Çatalca’da inşaatı süren yeni fabrikası ve Bilecik tesisinde gerçekleştireceği kapasite artışı ile dünyanın en büyük Ytong üreticisi olacak.

Ytong Çatalca ve Bilecik'te arttıracağı kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak!

Türk Ytong dünya liderliği yolunda ilerliyor "Dünyanın İlk Yeşil Ytong Fabrikası' olarak üretime başlayacak Çatalca tesisi ve Bilecik fabrikasında gerçekleştirilen kapasite artışı sonrası şirketin yıllık üretimi 2 milyon 800 bin metreküpe ulaşacak.

Türk Ytong Çatalca’da fabrika kuruyor!

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel Bursa'da düzenlediği basın toplantısında şirketin 5. fabrikası olan ve 2(X)8 yılı sonlarında faaliyete geçen Bilecik tesislerinden Güney Marmara Bölgesi'ne yıllık 250 bin metre küpe sevkiyat yapıldığını bildirdi.

Türk Ytong 6. fabrikasını Çatalca’da kuruyor!

Fabrikanın 2015 yılı Haziran ayında üretime başlamasıyla yıllık 2,5 milyon metre küp ytong üreteceklerini belirten şirket genel müdürü Gökhan Erel, 50 yılda ürettikleri ytongla 10 milyar dolarlık enerji tasarrufunda bulunduklarını söyledi...

Türk Ytong Antalya'da ikinci bir üretim tesisi kurmayı planlıyor!

Türk Ytong, 50. kuruluş yıldönümü etkinliklerini sürdürüyor. Yarım asırlık başarısının coşkusunu her bir fabrikasındaki çalışanlarıyla birlikte kutlamak için düzenlenen “Ytong Fabrika Günleri”, Antalya Fabrikası’ndaki buluşmayla devam etti.

Türk Ytong Fabrika Günleri Tekirdağ fabrikasında başladı!

Türk Ytong, 50. kuruluş yıldönümünü kutladığı etkinliklerine “Ytong Fabrika Günleri” ile devam ediyor. “Ytong Fabrika Günleri” etkinliklerinin ilki 2 Ekim ’de Tekirdağ Fabrikası ’nda yapıldı.

Pendik YTONG fabrikası yıkım Haberi

Pendik YTONG fabrikası yıkım

İstanbul’un Pendik ilçesinde hizmet veren yapı malzemesi şirketi YTONG fabrikasının yıkımı, ‘millet bahçesi’ çalışmaları kapsamında devam ediyor. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen ‘millet bahçesi’ projesi kapsamında yıkılan fabrikanın çatısında bulunan malzemelerde kanser yapıcı maddeler arasında asbest bulunuyor. Yıkımın herhangi bir önlem alınmadan yapıldığı ve kent sakinlerinin sağlığını tehdit ettiği kaydediliyor.

1963’te 300 dönümlük arazi üzerinde kurulan fabrikanın yıkımı geçtiğimiz ocak ayında başlandı. Bunun üzerine Asbest ve Tehlikeli Atıklar Derneği Başkanı Cafer Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuruda bulundu. Ancak yetkililerden cevap alamadı. Hızla süren yıkımda ise artık sona yaklaşıldı.

DENETİM OLMADAN YIKILDI

Birgün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre; Cafer Fidan, asbestli malzemeler etrafa yayıldı ve çalışmalara devam edildikçe insanlar etkilenecek. Yetkililerin sessizliğinden şikâyet eden Fidan, şu açıklamalarda bulundu: “Kurumlardan hiçbir şekilde geri...