24 / 04 / 2024

Pendikte kurulan ilk banka şubesi

Pendikte kurulan ilk banka şubesi

Yapı ve Kredi Bankası'nın Pendik şubesi 21 Şubat 1952 yılında açılmış. Bankanın İstanbul'da toplam şube sayısı on altıya yükselmiş. Böylece Pendik'te ilk banka şubesi de açılmış.

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

2023'ün ilk 7 ayında kurulan şirket sayısı yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bu yılın ilk 7 ayında kurulan şirket sayısının, geçen yılın ilk 7 ayına göre yüzde 1,8 azaldığını açıkladı. 

Murat Kurum: İlk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz!

Esenler’de rezerv yapı alanında 60 bin konut ürettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Burada dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada Sanatoryumu Diyanet'e devredildi!

Atatürk’ün emri ile kurulan Heybeliada’daki Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin “İslami Eğitim Merkezi” kurulmak için Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği öğrenildi.

İstanbul’da normalleşmeyle birlikte kurulan şirket sayısı yüzde 78 arttı!

İstanbul'da normalleşmenin başladığı 1 Haziran tarihinden 3 Temmuz tarihine kadar geçen ilk 5 haftada İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78 artışla 6 bin 613 oldu.

Hattuşa'nın binlerce yıllık kalıntıları 'seyir terası'ndan izlenecek!

Anadolu'da kurulan ilk medeniyet olan Hititler'in, Çorum'un Boğazkale ilçesindeki başkenti Hattuşa, tepenin diğer yamacındaki Budaközü Vadisi'ne kurulan yürüyüş yolu ve seyir teraslarından izlenebiliyor.

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

EPA Emlak Pazarlama İzmir’deki ilk ofisini açtı!

30 yıllık tecrübeyle kurulan EPA Emlak Pazarlama A.Ş. İzmir’deki ilk ofisini törenle açtı. EPA Başkanı Taylan da, kentin en güzel noktalarından birinde konumlanan ofiste birbirinden tecrübeli insanların bir araya geldiğini kaydetti.

Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de ilk fabrikanın temeli atıldı!

Kırıkkale'de 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsisi gerçekleştirilen Dikmen Savunma Sanayi AŞ'nin fabrika bloklarının temeli törenle atıldı. 

Pizzabulls, Londra'da restoran açıyor!

Güney Londra'da 120 metrekare alan üzerine kurulan ilk Pizzabulls restoranı önümüzdeki ay içinde hizmete sokulacak.

Adıyaman'ın ilk AVM'si Adıyamanpark açıldı!

SAF Grup, Dicle Grup ve Vetal A.Ş ortaklığı ile kurulan İpekyolu Turizm İnş. Lojistik Enerji Madencilik San. ve Tic.tarafından hayata geçirilen, Adıyaman’ın ilk Alışveriş Merkezi olma özelliğini taşıyan Adıyaman Park bugün kapılarını açtı.

Eyüpsultan 67 projeyle tarihi kimliğine kavuşuyor!

İstanbul'un fethinden sonra sur dışında kurulan ilk yerleşim yeri olma özelliği taşıyan Eyüpsultan, 98 hektarlık alanda hayata geçirilen 67 projeyle ihya ediliyor.

Votorantim Cimentos’un Sivas fabrikası açıldı!

Cumhuriyet’in devlet eliyle kurulan ilk fabrikası, Votorantim Cimentos ile büyüyor. Votorantim Cimentos’un 140 milyon Avro’luk yatırım yaptığı Sivas fabrikası açıldı.

Pendikte kurulan ilk banka şubesi Haberi

Pendikte kurulan ilk banka şubesi




Yapı ve Kredi Bankası Pendik Ajansı dün açıldı.


Yapı ve Kredi Bankası'nın İstanbul'daki şube ve ajanslarının on altıncısı dün Pendik'te açılmış, ajans Pendik halkının büyük rağbet ve alakasıyla karşılanmıştır. Nihayet bir bankaya kavuşmuş olmaktan sevinç duyan Pendikliler Yapı ve Kredi Bankası'nı sabahtan akşama kadar ziyaret ederek tasarruf hesapları açtırmışlardır.

Akşam Gazetesi 22 Şubat 1952 




Akşam Gazetesi 2 Mart 1952



Abdullah Kutalmış...