29 / 03 / 2024

Pey akçesi yeni borçlar kanunu

Pey akçesi yeni borçlar kanunu

Sözleşme yapılırken, tarafların bağlandıklarını göstermek amacıyla birinin diğerine verdiği para olarak tanımlanan pey akçesi nedir? Pey akçesi ne zaman verilir? Pey akçesi geri ödenir mi?

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.

Milli Emlak o ildeki 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor! KDV'den muaf gayrimenkuller! 

İzmir Tire Milli Emlak Şefliği, İzmir ili, Tire ilçesi, Yeniçiftlik, Kürdüllü ve Akçaşehir mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. KDV'den muaf gayrimenkuller için taksitle ödeme seçeneği de sunuluyor. Peki İzmir Tire'deki gayrimenkullerin fiyatları kaç TL?

Güvenli liman yatırımcıları dikkat: Altın fiyatları asıl o zaman şahlanacak! Hatice Kolçak’tan yeni tahmin! 

Altın yatırımcıları altının seyrini sorgulamaya devam ediyor. Hatice Kolçak altın fiyatlarına ilişkin yeni tahminini duyurdu. Altın asıl o zaman şahlanacak.

TOKİ'nin o şehirdeki 118 konutluk yeni projesi için tarih belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Uşak'taki yeni projesinin ihale tarihini açıkladı. İşte söz konusu proje ile ilgili detaylar...

Pendik Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'nin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Gram altının şu anki seviyesini 10 ay öncesinden bilen Hatice Kolçak'tan yeni rakam geldi! Hedefe çok yaklaştık

Gram altın 1.600 lirayı geçti. Altın uzmanı Hatice Kolçak gram altının şu anki seviyesini 10 ay önceden önceden bilirken şimdi de gram altının geleceği yeni rakamı açıkladı.  Hedefe çok yaklaştık...

TOKİ'nin Uşak'taki yeni projesi için Temmuz 2023 müjdesi geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Uşak'taki yen projesi 13 Temmuz tarihinde ihaleye çıkacak.

Gaziosmanpaşa Yeni Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Gaziosmanpaşa ilçesi, Yeni Mahallesi, 2925 ada, 16, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 parseller ile 3933, 16058, 16059, 16061, 16062 parseller ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

AK Parti yeni duyurdu! İşte EYT’lilerin ilk maaşlarını alacağı tarih!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lilerin haftalardır beklediği düzenlemenin ne zaman yasalaşacağı ve 2.6 milyon kişinin emekli maaşlarını ne zaman alacağı halen merak konusu iken, son açıklama yine AK Parti cenahından geldi. AK Parti Grub Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin Tür

Elektrik borcu olanların dikkatine! Yeni enerji paketi yolda!

Elektrik borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber paylaşıldı. AK Parti, yeni bir enerji paketi hazırlıyor. İşte detaylar!

Yeni Volvo XC60 artık daha akıllı! Volvo XC60 9 Ekim 2022 Fiyat Listesi

Yenilenen tasarım detayları ve yerleşik Google özellikleriyle orta büyüklükteki Akıllı XC60 artık her zamankinden daha akıllı. Yeni çizgisiyle baş döndüren Volvo XC60 Ekim ayı fiyatı ve Ağustos, Eylül ve Ekim aylarındaki fiyat değişimlerini derledik.

Benzin, motorin ve LPG'ye yeni zam mı geliyor? Son dakika! Opet, PO, Total, Shell 22 Haziran 2022 fiyat listesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, motorinin litresinin 40 TL'yi aşacağını ileri sürdü. Akın, yeni fiyatlar için Ağustos ayını işaret etti. Peki son dakika akaryakıt fiyatları kaç lira oldu? Opet, Petrol Ofisi, Total, Shell ve BP 22 Haziran 2022 fiyat listesi...

Uşak'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut stoklarının tükendiği Uşak'ta yeni konutlar yüzde 40 değer artışı yaşandı.

Pey akçesi yeni borçlar kanunu Haberi

Pey akçesi yeni borçlar kanunu

Pey akçesi nedir?

Pey akçesi, Sözleşme yapılırken, tarafların bağlandıklarını göstermek amacıyla birinin diğerine verdiği para olarak tanımlanıyor.


Bir sözleşme yapılırken, taraflardan birinin öbür tarafa, sözleşmenin yapıldığına kanıt olmak üzere, verdiği bir miktar para veya başka bir taşınır maldır. 


Pey akçesine "kapora" da denir. Pey akçesi bir cayma parası değildir, sözleşmenin kanıtı sayılır. Tersine bir uygulama veya sözleşme yoksa, pey akçesi borsa sayılmaz, onu almış olana kalır. 


Ancak Türkiye’deki uygulama buna aykırıdır. Pey akçesi onu verenin borcuna mahsup edilir. Örneğin kira sözleşmesi yapılınca kiracı daha ev taşınmadan evsahibine bir miktar para (pey akçesi) verir. 


Ev sahibi de bunu adet olduğu üzere, ilerde doğacak kira borcuna sayar. Yapılan sözleşme, taraflardan hiçbirisinin kusuru olmaksızın yerine getirilememişse, verilen pey akçesi yanmaz, geri verilmesi gerekir. 


Haklı bir neden bulunmaksızın sözleşme...