18 / 04 / 2024

Piyalepaşa Cami bostanına ne yapılıyor

Piyalepaşa Cami bostanına ne yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mimar Sinan tarafından 442 yıl önce inşa edilen Büyük Piyalepaşa Cami'nin önünde bulunan bostana inşa etmek istediği yeraltı otoparkına Koruma Kurulu'ndan durdurma kararı çıktı.

Beyoğlu Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı'ndaki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi 1. Etap Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Beyoğlu Piyalepaşa Mahalle Bahçesi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Beyoğlu Belediyesi, Piyalepaşa Mahalle Bahçesi'nin açılışını yaptı.

Dolapdere-Piyalepaşa bulvarı ve çevresi nazım imar planı tadilatı askıda!

Beyoğlu İlçesi, Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Piyalepaşa'da yaşam Haziran'da başlıyor!

İstanbul Beyoğlu'nda hayata geçirilen Piyalepaşa'da yaşam Haziran'da başlıyor. "Bir semt yeniden inşa ediliyor" sloganıyla satışlarına devam eden projede konut, rezidans, ofis otel ve alışveirl sokağı yer alıyor...

Piyalepaşa Bostanı’nı HE Mimarlık rehabilite edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın altına otopark yapmak istediği Beyoğlu Piyalepaşa Bostanı rehabilite edilecek.

Piyalepaşa İstanbul ev fiyat listesi!

Piyalepaşa İstanbul ev fiyat listesi kat planlarına ve cepheye göre değişiyor. İstanbul Beyoğlu'nda hayata geçirilen projede 1+0 ile 4+1 arasında daire tipleri sunuluyor. 

Piyalepaşa İstanbul’da, ev sahipleri iftar etkinliğinde bir araya geldi!

Özlenen mahalle hayatına yeni bir anlam ve değer katacak olan Piyalepaşa İstanbul’da, ev sahipleri iftar etkinliğinde bir araya geldi.

Piyalepaşa İstanbul Konutları ödeme şartları!

Beyoğlu Piyalepaşa İstanbul ikinci etabında 250 daire yer alıyor. Proje 82 bin metrekare arsa alanına sahip. Projede 24 ay ya da 36 ay vade farksız ödeme yapılabiliyor...

Güvenpark'a cami iddiasına Melih Gökçek'ten yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Güvenpark’a Cami” yapılacağı iddialarına yanıt verdi. İşte Gökçek'in yanıtı...

Ankara Güvenpark'a cami mi yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Güvenpark’a cami yapılacağına ilişkin iddialara yanıt verdi, büyükşehir bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Piyalepaşa İstanbul’da 2. Etap satışta!

Piyalepaşa İstanbul’da 2. Etap satışa çıktı. Piyalepaşa İstanbul’da 2. Etap satışına özel olarak hazırlanan kampanyada ister yüzde 35 peşin, 60 ay 0 faiz; ister yüzde 35 peşin 120 ay 0.45 faiz seçeneğiyle ev sahibi olmak mümkün.

Piyalepaşa İstanbul’dan Konutta Güç Birliği Kampanyasına destek!

Piyalepaşa İstanbul sektöre ve ekonomiye destek olmak ve tüketicinin konut alımını kolaylaştırmak için Emlak Konut öncülüğünde, KONUTDER ve GYODER’in desteğiyle gerçekleşen yeni konut seferberliğine tam destek veriyor.

Piyalepaşa Cami bostanına ne yapılıyor Haberi

Piyalepaşa Cami bostanına ne yapılıyor

2 Numaralı Koruma Kurulu, Mimar Sinan tarafından 442 yıl önce inşa edilen Büyük Piyalepaşa Cami'nin önünde bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş tarafından yeraltı otoparkı yapılacağı açıklanan bostan alanında kuyu ve havuz tespit etti. Kurul, bostandaki kalıntıların tarihi değeri tespit edilinceye kadar, bu alanda yürütülecek her türlü inşaai faaliyetin durdurulmasına karar verdi. Mimar Sinan'ın 1573'te inşa ettiği Beyoğlu'ndaki Piyalepaşa Cami önünde bulunan ve 16. Yüzyıl camilerine gelir kaynağı olan bostanların son örneklerinden biri olan Piyalepaşa Bostanı'nda eski bir kuyu ve havuz tespit edildi. Beyoğlu Kent Savunması üyesi avukat Eren Can, tarihi bostanın 'arkeolojik değeri olan alan' olarak tescil edilmesi talebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu. Bostan arazisinde eski bir kuyu ve havuz tespit eden İstanbul 2...