25 / 04 / 2024

Ponza bitlis

Ponza bitlis

Başta savunma sanayisi olmak üzere birçok sektörde hammadde olarak kullanılan ponza madeni, dünyada tükenmek üzere. Türkiye'de ise sadece birkaç ilde bulunan ve işlenmeye başlanan bu taş, yeni yeni değer kazanıyor...

Bitlis'te altyapı çalışmasında göçük: 1 işçi öldü!

Bitlis'in Hizan ilçesinde altyapı çalışmaları için girdiği kanalda göçük altıda kalan işçi öldü. Alınan bilgiye göre, Kültür Mahallesi'ndeki altyapı çalışmaları için kanala giren Seyithan Ayaz'ın (29), üzerine toprak çöktü.

Bitlis'te orta şiddetteki deprem korkuttu!

Bitlis'te merkez üssü Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyü olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde can veya mal kaybı olmadı.

Bitlis'te Ziya Eren Spor Lisesi'nin açılışı yapıldı!

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, okulun önünde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada. 18 yıl önce dönemin Bitlis Valisi Mustafa Yıldırım tarafından Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) kurulduğunu anımsattı...

Bitlis Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmaları devam ediyor!

Bitlis Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmaları devam ediyor. Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olarak bilinen Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı.

Bitlis'te jeotermal saha ihalesi yapılacak!

Bitlis İl Özel İdaresi, Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde yer alan 7 jeotermal kaynak arama ruhsat sahasını ihale yoluyla aramaya açacak. İhale 9 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bitlis'te su buharıyla elektrik enerjisi üretilecek!

Bitlis'te, dünyanın en büyük ikinci krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı eteklerinde jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretilecek.

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek!

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek. Bitlis'te, Nemrut eteklerinde yer alan jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretimi yapılacak.

Bitlis Kadı Mahmut Cami ibadete açıldı!

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.Caminin sahip olduğu özellikler nedeniyle ilçede görülmeye değer tarihi mekanlardan biri.

Bitlis Kadı Mahmut Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde, Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Zaferi sonrasında inşa ettirilen Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Ahmet Faik Bitlis: Türkiye boya sektörü Avrupa'da 4. sırada!

BOSAD Başkanı Ahmet Faik Bitlis yaptığı açıklamada, büyüme konusunda önemli bir performans gösteren ve dünya payı artan boya sektörüne yabancı şirket ilgisinin devam ettiğini söyledi

Bitlis Ahlat'taki kümbetler ziyaretçilerini bekliyor!

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde bulunan ve yöreye özgü Ahlat taşı ile inşa edilen Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyonlu dönemlerine ait olan 14 kümbet ziyaretçilerini bekliyor.

Bediüzzaman Said Nursi'nin adı Bitlis'te bir caddeye verildi!

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ismi, doğup büyüdüğü yer olan Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi. Daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti.

Ahmet Faik Bitlis: Boya sanayii 2014'te yüzde 4 büyüyecek!

Boya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, açıklamasında "Bu yıl da 2013'te olduğu gibi yüzde 4 civarında bir büyüme olacağını tahmin ediyoruz dedi.

Ponza bitlis Haberi

Ponza bitlis

BAŞTA savunma sanayisi olmak üzere birçok sektörde hammadde olarak kullanılan ponza madeni, dünyada tükenmek üzere. Türkiye'de ise sadece birkaç ilde bulunan ve işlenmeye başlanan bu taş, yeni yeni değer kazanıyor. 


Dünya genelinde sadece İtalya, Yunanistan ve Türkiye'de bulunan ponza, diğer iki ülkede bitme noktasına geldi. Türkiye'de ise Afyonkarahisar, İsparta, Nevşehir, Erciyes ve Bitlis'te bulunan ponzanın rezervinin yüzde 70'lik bölümü Bitlis'te. Günümüzde "beyaz altın" olarak adlandırılan ponza taşının Türkiye rezervlerinin çoğuna sahip olması, Bitlis'e ayrı bir önem katıyor. Ponza madeni başta savunma, inşaat, tarım, tekstil ve kimya olmak üzere birçok sektörde hammadde olarak kullanılabiliyor. Türkiye'de ağırlıklı olarak inşaat sektöründe yalıtım malzemesi olarak kullanılan ponza, Bitlis'ten yurdun birçok bölgesine göndeliyor. 


Milat...