18 / 04 / 2024

proje tescil ücreti

proje tescil ücreti

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Avan proje tasdik ücreti 2022! Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Avan proje, hayata geçirilecek projenin ön hazırlığı yani taslağına deniliyor. Projenin ilk ve kesin olmayan hali avan proje olarak ifade ediliyor. Peki, Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Avan proje tasdik ücreti 2022 ne kadar?

Avan proje tasdik ücreti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2022 yılı hizmet tarifesinde açıklandı. İşte avan proje tasdik ücreti 2022...

Avan proje tasdik ücreti 2021!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, avan proje tasdik ücreti ne kadar oldu?

İhlas Gayrimenkul'ün birleşme işlemleri tescil edildi!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısında gündemde yer alan birleşme işlemi genel kurul tarafından onaylandı ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2019 tarihinde tescil edildi.

Peker GYO ile Peker Proje'nin birleşme işlemi tescillendi!

Peker GYO ile Peker Proje'nin 30 Eylül 2018 tarihli mali tablolar esas alınarak tüm aktif ve pasifleriyle birlikte kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi...

Avan Proje Tasdik Ücreti 2019!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2019 ne kadar oldu?

Avan proje tasdik ücreti 2018!

Avan proje, belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre verilen proje oluyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2018 ne kadar?

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2015 toplantısı tescillendi!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme'nin 2015 yılı hesap dönemi ile ilgili olarak 17 Mart 2016 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul'u 30 Mart 2016 tarihinde tescil edildi.

Mimari proje tasdik ücreti 2016!

Mimari projelerin tasdik işlemleri ilgili belediyede yapılıyor. Bunun için belli oranlarda ücret ödenmesi gerekli oluyor. Peki, mimari proje tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Avan proje ücreti 2016!

Avan projede, yapının vaziyet planı, kat planları, çatı planı, kesitler ve görünüşlere de yer veriliyor. Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Karaman Merkez Kırbağı TOKİ başvuru ücreti!

Karaman Merkez Kırbağı TOKİ başvuru ücreti 500 TL olarak belirlendi. Başvuruları T. Halk Bankası A.Ş. tarafından yürütülecek proje talep örgütlemesi yöntemiyle geliştiriliyor.

Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Tapu tescil davası, tapuya kayıtlı olmayan taşınmazların tescil edilmesi için açılıyor. Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılabilen davada vekalet ücreti ödenir mi? Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule Evleri kura başvuru ücreti!

Ispartakule Evleri'nde daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı. Kura yöntemiyle satışa çıkan proje İstanbul Avcılar'da hayata geçiriliyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri kura başvuru ücreti ne kadar?

proje tescil ücreti Haberi

proje tescil ücreti

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor.


Müelliflerin bazı işlemleri için belediyede belli harç ödemeleri yapmaları gerekiyor. Örneğin, müellif kaydı için ve kayıt yenileme için şehir plancısı, mimar ve mühendislerin bu işlemler için ücret ödemeleri gerekiyor.


Müelliflik İşlemleri İle İlgili Ücretler, İmar Müdürlükleri tarafından hazırlanan ücret tarifesinde yer alıyor.


2015 yılında uygulanacak İmar Müdürlüğü Ücret Tarifesi kapsamında müelliflik işlemleri ücretleri şu şekilde;


Müelliflik İşlemleri İle İlgili Ücretler

-Müellif Kaydı Ücreti- İlk Kayıt (Şehir Plancısı, Mimar, Mühendis kişi 320 TL


-Müellif Kayıt Yenileme (Şehir Plancısı, Mimar, Mühendis) kişi 85 TL


-Proje Tescil Ücreti Her Müellif İçin kişi 100 TL


-Fenni Mesuliyet (TUS) Ücreti Her müellif için kişi 240...