20 / 04 / 2024

Refinansman oranı nedir

Refinansman oranı nedir

Refinansman nedir?: Refinansman yani "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılıyor ve şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis ediliyor. Peki, refinansman nasıl yapılır?

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

İSKİ açıkladı! İstanbul'daki barajlarında son durum nedir? Doluluk oranı yükseldi mi?

İstanbul'da sağanak yağışların aralıklar ile etkili oluyor. Son zamanlarda yağış miktarının artması ile beraber özellikle İstanbul baraj doluluk oranı yükselişe geçti. İSKİ verileri kapsamında ise barajlardaki doluluk oranı yüzde 35'in üzerine çıktığı kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Kira zamları nasıl belirlenir? Ev sahibi ve kiracılar aman bu detaylara dikkat!

Evini yüksek fiyattan kiralamak isteyen konut sahipleri ile kiracılar arasında sık sık anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor. Peki kira zamları nasıl belirlenir? Yasal zam oranı nedir? İşte merak edilenler...

Memur seyyanen zam oranı ne kadar oldu? Seyyanen zam nedir? 

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur maaşına yapılacak seyyanen detayları da netleşti. Peki, Memur seyyanen zam oranı ne oldu? Seyyanen zam nedir? İşte detaylar...

Yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir?

Haziran ayı enflasyon verisi bugün belli oldu. Bu kapsamda emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti. Peki, yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir? İşte detaylar...

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

Esnaf kredi faizi 2022 ne kadar? Halkbank esnaf destek paketi başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni esnaf kredi desteğinin tüm detaylarını açıkladı. Peki 2022 esnaf kredi desteği tutarı ne kadar oldu? Halkbank esnaf kredi faiz oranı nedir? İşte detaylar...

İhtiyaç kredisi alacaklar dikkat! Yapı Kredi, Akbank, ING, TEB, İŞ Bankası tek tek açıkladı! Hemen bakın!

Bankalar ekim ayında ihtiyaç kredi faiz oranlarını güncelledi. Bazı bankalar faiz oranını düşürürken bazı bankalar ise arttırdı. Peki, 2022 ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar? En düşük kredi faiz oranı nedir? 

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Refinansman oranı nedir Haberi

Refinansman oranı nedir

Refinansman nedir?

Refinansman, kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması olarak tanımlamıyor.


Refinansman yani "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılmasını ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesini talep edebilirsiniz. Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullandıysanız, kredinizi yeniden yapılandırarak:


-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabilirsiniz.

-Taksitlerinizi azaltabilirsiniz.

-Daha az faiz ödeyebilirsiniz.


Refinansman kredisinin en önemli noktası, tüketiciyi avantajlı hale getirmek olup; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.


Refinansman kredisi masrafları:

Refinansman kredisinin avantajları ve dikkat edilmesi gereken noktalarına değindikten sonra, bu modelin masraflarını da iyi hesap etmek gerekiyor. 


Refinansman modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Ancak bankayla anlaşma sağlanamazsa, refinansman kredisi...